Vedení klubnu a fanoušci se před začátkem zápasu rozloučili s Vladimírem Daridou, který tento týden přestoupil do bundesligového Freiburgu.

Viktoria se v neděli večer na výhru hodně nadřela. V deváté minutě sice vedla po drtivém tlaku 2:0 po dorážce Koláře a parádní bombě Rajtorala ze dvaceti metrů, jenže po hodině hry dovolila soupeři vstřelit kontaktní gól.

Už dvě minuty na to však opět vedla o dvě branky. Stačil milimetrový centr Horvátha ke vzdálenější tyči a Hejda překonal hlavou brankáře Zlámala.

Malým důrazem a nedůsledností v defenzivě ale proměnili rázem domácí utkání v drama. Javůrek přesně zacentroval na Doležela a ten zblízka překonal bezmocného brankáře Kozáčika.

Plzeň musela napnout všechny síly, aby jednobrankový náskok uhájila. To se jí nakonec podařilo a po výhře 3:2 se vrátila v tabulce na první místo před Spartu díky skóre, které ale má lepší už jen o jeden gól.

Viktoria díky vítězství nad Olomoucí vyhrála dvanáct z posledních třinácti soutěžních zápasů.

„Olomouc potvrdila, že se jí hraje lépe venku. Musím přiznat, že nám zatápěla. Nebýt naší výborné první desetiminutovky, možná by utkání dopadlo úplně jinak. Na druhou stranu, kdyby Rajtoral proměnil šanci za stavu 2:0, zápas by asi také byl jiný," uvedl po zápase kouč Viktorie Pavel Vrba.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 3:2 (2:0)

Branky: 1. Kolář, 9. Rajtoral, 64. Hejda - 61. Šindelář, 71. Doležal. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Hájek. ŽK: Petržela - Vidlička, Lietava. Diváci: 10 475.

Viktoria: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (85. Wágner), Kolář (56. Kovařík), Ďuriš - Tecl (77. Bakoš). Trenér: Vrba.

Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Vepřek (59. Falta) - Navrátil, Šindelář (80. Lietava), Pospíšil, Javůrek - Ordoš, Doležal. Trenér: Kotůlek.