Svěřenci trenéra Pavla Vrby zápas výborně rozehráli. Už ve 23. minutě vedli brankami záložníka Vladimíra Daridy 2:0 a na to, že se Jihočechům podaří vyrovnat, by v té době vsadil jen málokdo.

Jenže hosté v úvodu druhé půle snížili Linhartem a v 60. minutě vyrovnal Táborský a bylo zaděláno na velké drama. To rozřešil vítězným gólem v 86. minutě domácí obránce Řezník.

Zápas měl slavností úvod. Vedení Viktorie a Nadace západočeských olympioniků popřáli k šedesátým narozeninám internacionálovi Jiřímu Sloupovi, který už dlouhou dobu bojuje s těžkou nemocí.

Plzeň vstoupila do utkání výborně, Bakoš trefil tyč a pak přišly i branky.

Nejprve utekl na levé straně Kovařík, přihrál Bakošovi a z jeho přihrávky napálil Darida míč do odkryté branky.

Při střetu s Kovaříkem se ale zranil brankář hostů Křížek (dvojitá zlomenina čelisti) a už v desáté minutě ho nahradil bývalý viktorián Daněk.

Vytáhlý gólman se vzápětí vyznamenal, když chytil gólové střely Koláře a Limberského. Na umístěnou střelu Daridy placírkou k tyči byl ale krátký – 2:0.

Výbornou atmosféru v Doosan Areeně narušila nepochopitelně část fanoušků plzeňského kotle hanlivým skandováním: „Jude, Slavie". Celý stadion se ale od chování skupinky asi dvaceti příznivců Viktorie distancoval ohlušujícím pískotem.

Kapitán mužstva Pavel Horváth na znamení nevole s tímto excesem vhodil do kotle míč. „Tohle nechápu. Něco takového na stadion nepatří, navíc tohle naprosto zbytečně sráží jinak výbornou atmosféru při utkáních v Plzni," prohlásil po utkání Pavel Horváth.

Úvod druhé půle domácí dokonale zaspali. Hosté z rychlého protiútoku snížili brankou Linharta, a kdyby se ve vyložené pozici trefil Wermke, mohlo být během jediné minuty vyrovnáno.

Jenže Viktoria se nepoučila a den otevřených dveří v obraně domácích pokračoval. A zákonitě přišel trest, po centru z pravé strany Táborský hlavou překonal zblízka Kozáčika a na ukazateli svítil stav 2:2.

Zaplněná Doosan Arena vytušila, že je zle a kotel začal skandovat: Kluci, bojovat!

A fanoušci se dočkali. V 86. minutě doklepl míč do sítě obránce Řezník a Plzeň si připsala důležité vítězství.

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 3:2 (2:0).Branky: 10. a 23. Darida, 85. Řezník - 51. Linhart, 60. Táborský. Rozhodčí: K. Hrubeš - Nádvorník, Vysloužil. ŽK: Hanzlík (Č. Budějovice). Diváci: 9622.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral (58. Ďuriš), Kolář (88. Hejda), Kovařík (72. Tecl) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Č. Budějovice: Křížek (12. Daněk) - Klesa, Lengyel, Hanzlík, Machovec - Wermke (74. Javorek), Rýdel, Benát, Sandro - Linhart (84. Řezníček), Táborský. Trenér: Švantner.