O výhře Západočechů rozhodla v 56. minutě branka reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy. I když Znojmo po většinu utkání úspěšně vzdorovalo zkušenějšímu protivníkovi, v ofenzívě propadlo. Ve čtyřech kolech zaznamenal ligový nováček pouze jediný gól a na další čeká už 294 minut a uzavírá tabulku.

Znojmo celý úvodní poločas úspěšně odolávalo tlaku Plzně, která se musela obejít bez zraněného ofenzivního záložníka Kolář. Naděje Jihomoravanů dlouho držel gólman Hrubý: v šesté minutě stačil vyrazit střelecký pokus Rajtorala a podruhé se znojemský gólman blýskl skvělým zákrokem ve 34. minutě, kdy chytl Horvátovu přesně mířenou ránu z trestného kopu. Viktoria z převahy hrozila po faulech znojemských hráčů akcemi ze standardních situací, v koncovce jí však chyběla přesnost.
Outsideři ze Znojma se mistra nezalekli, jeho snahu však brzdily nepřesnosti v útočné fázi. K zakončení se nedostal ani bývalý reprezentant Heinz, který měl být největší hrozbou pro plzeňského gólmana Kozáčika.

Trenér Vrba prý ale s výkonem v prvním poločase spokojený nebyl, na své svěřence zvýšil o přestávce hlas. "Důrazně jsem jim vysvětlil, aby si nemysleli, že porazí Znojmo bez důrazu v útočné fázi a budou jen stát. Od některých hráčů jsem čekal více. Pokud chceme hrát aktivní fotbal a bavit diváky, tak musíme mít větší pohyb," poznamenal kouč Vrba, jemuž přidělaly problémy i zdravotní problémy některých svěřenců. Teprve v sobotu začal trénovat Čišovský, který byl jen na lavičce náhradníků. Zdravotní potíže trápily i Petrželu, jenž naskočil do hry až v závěru utkání

Ve druhém poločase Plzeň po trenérově výtce ještě zvýšila svůj tlak a ukázala sílu nejlépe útočícího týmu ligy, který ve třech kolech zaznamenal 13 branek a šesti brankami se blýskl i ve středeční odvetě 3. předkola LM proti estonskému Kalju.

Ofenzivu Plzně tradičně dirigoval kapitán Horváth, na zteč se vydávali i všechno obránci. Větší aktivita vynesla Viktorii také vedoucí branku. Po akci z levé strany zůstal po srážce se soupeřem ležet před trestným územím lídr znojemské defenzívy Todor Jonov. Po rychlém brejku a přečíslení protivníka se dostal míč až k volnému Daridovi, který zblízka trefil míč do volné části branky. "Srazil jsem se s Wágnerem, který mi šlápl kopačkou na rameno. Inkasovanou branku jsem neviděl, ležel jsem v bolestech na trávníku," popisoval Jonov.

Trenér Znojma Kalvoda po inkasované brance se pokusil střídáním zvýšit útočnou aktivitu svého týmu. Ligovou premiéru si ve znojemském týmu připsal také srbský útočník Reljič. "Teprve v pátek jsme vyřídili jeho přestup. Sledoval jsem jej už v zápase naší juniorky. Naši hru oživil a potvrdil, že je schopen hrát i na hrotu útoku," řekl trenér Znojma Kalvoda.

Domácí se při marných pokusech dostali k jediné šanci, kdy sedm minut před koncem Nepožitek mířil nepřesně. Plzeň tak bez větších potíží udržela stoprocentní bilanci v nové sezoně. Výkon ale jejího kouče Vrbu nepotěšil. V hledišti nechyběli pozorovatelé z Mariboru, s nímž se Viktoria utká v závěrečném předkole LM. "Myslím si, že jsme jim dnes zamotali hlavu," usmíval se Vrba.

Pro znojemské hráče bylo malou útěchou, že s Plzní uhráli nejlepší výsledek ze všech týmů v sezoně. "Jednobranková prohra vypadá lichotivě, ale když nemáme ani bod a jsme poslední v tabulce, tak nemohu být spokojen," uvedl Jonov.