Další dvě velké bitvy v nováčkovské sezoně Superligy malého fotbalu mají za sebou hráči Plzně. Bojovníci ze západu Čech po nevýrazných výkonech z úvodu jara nastoupili dvakrát v krátkém sledu na domácím hřišti v novém a krásném areálu SK Petřín Plzeň. Soupeři byli favorité. Nejprve Staropramen Praha, a pak také Jihlava, která ještě stejně jako Pražané, bojuje o medailové příčky.

Proti celku z hlavního města republiky se plzeňským fotbalistům příliš nedařilo. Porážka 2:12 ale byla podle slov trenéra Stanislava Kocoura velice krutá. „Zápas jsme začali dobře. Vytvořili si tlak a několik šancí. Kdybychom po patnácti minutách vedli tři čtyři nula, nemohl by se nikdo divit. Bohužel, brankové příležitosti jsme nedokázali proměnit a Praha nám pak ukázala, jak se to hraje. Udělila nám lekci z produktivity,“ smutnil trenér výběru Plzně Stanislav Kocour. „Ve druhém poločase už nám odešla i hlava, hráči se nevraceli a nakonec z toho byl takový debakl,“ dodal k prvnímu utkání.

V tom druhém ale jeho parta překvapila a ambiciózní Jihlavu přehrála poměrem 6:4. „Od začátku zápasu jsme tahali za delší konec provazu, podařilo se nám vstřelit první gól. Když to shrnu, tak Jihlava celý zápas jen dotahovala. Opět jsme si dokázali, že pokud se sejdeme v silném složení, tak snad kromě Brna, dokážeme hrát s kýmkoliv,“ byl spokojený kouč Kocour.

Jeho družina si tak do tabulky připsala třetí výhru v sezoně, z toho první na jaře. V tabulce navíc poskočila na šesté místo. V příštím kole jedou Západočeši na Hanou, kde změří síly s Olomoucí. „Doufám, že se opět sejdeme a vyhrajeme. Soupeř je za námi, takže se hraje o šest bodů,“ je si vědom Kocour.

Plzeň - Staropramen Praha 2:12 (0:3)

Branky a nahrávky: 34. Denk (Adamovič), 59. Denk (Adamovič) – 8. S. Mařík (Šultes), 11. Kounovský (Socher), 16. Sodoma (Mařík), 31. Mařík (Jelínek), 36. Socher (Vaněk), 38. Jelínek (Sodoma), 39. Šultes (Mařík), 47. Socher (Šultes), 49. Mařík (Pozníček), 50. Pozníček (Šultes), 56. Kounovský (Víšek), 58. Vaněk (Socher). Rozhodčí: Kohout – Pelikán. ŽK: Šultes (Praha). Diváci: 10. Hřiště: UMT Petřín.

Plzeň: Adamovič – Štverák, Mižár, Fiala, Marek, Koc, Nemček, Loukota, Vitouš, Kasýk, Paum, Patrik Denk.

Staropramen Praha: Víšek – Vaněk, Socher, Pozníček, Mařík, Baran, Sodoma, Šultes, Kounovský, Jelínek, Vaněk.

Plzeň - Jihlava 6:4 (3:1)

Branky a nahrávky: 3. Kasýk (Štverák), 27. Mižár (Kasýk), 29. Rous (Koc), 39. Štverák (Denk), 48. Štverák, 56. Denk (Mižár) – 25. Demeter (Plichta), 31. Demeter (Chramosta), 36. Kavka (Demeter), 57. Svoboda. Rozhodčí: Růžička – Pelikán. ŽK: Meszárosz, Marek, Vavrač – Průcha. Diváci: 10. Hřiště: UMT Petřín.

Plzeň: Vančát – Štverák, Mižár, Vavrač, Marek, Koc, Meszárosz, Nemček, Loukota, Vitouš, Kasýk, Paum, Denk, Rous, Fürbacher.

Jihlava: Kubica – Chramosta, Průcha, Kavka, Svoboda, Demeter, Šuta, Plichta.

Tomáš Hořava
Hořava: Slavii se sluší pogratulovat