„V Liberci to bývá vždycky těžké, v minulé sezoně jsme tam remizovali. Navíc oni v této sezoně doma ještě neprohráli. Na druhé straně my jsme v lize zvítězili desetkrát za sebou a naším cílem je vyhrát i v Liberci, i když vím, že nás čeká na jaře zatím nejtěžší soupeř," míní Patrik Hrošovský.

V Liberci se podle něj zatím úspěšně vyrovnávají se zimními odchody dvou velkých opor, záložníků Šurala a Pavelky.

„Když tým opustí dva tak kvalitní fotbalisté, tak se to ze začátku odrazí na herním projevu každého mužstva, chvíli přece je trvá, než si nově složené mužstvo sedne. Na jaře se ale odehrálo už pět kol a Liberec hraje dál kvalitní fotbal a i na jaře bojuje o účast v evropských pohárech," říká.

V dresu Liberce nastoupí dlouholetá opora Viktorie Plzeň, s deseti góly nejlepší střelec severočeského mužstva a Hrošovského krajan Marek Bakoš.

„Baky odvedl v Plzni výbornou práci, střílel góly v Lize mistrů a v Evropské lize. Dobře se známe, možná proběhne před zápasem i nějaké to vzájemné hecování. Na to se těším," usmívá se Patrik Hrošovský, který věří, že po zápase s Libercem půjde do následné reprezentační přestávky s dobrou náladou.

„Čekají nás se slovenskou reprezentací dva přípravné zápasy. Dobré je, že díky tomu na pár dnů změníme prostředí. Potom už přijde náročný závěr ligové soutěže, takže pár volnějších dnů určitě bude hodit," pochvaluje si Patrik Hrošovský.