„Ozvala se strašná rána, nikdo z nás jsme v tu chvíli nevěděl, co se vlastně stalo. Řidič situaci zvládl, po dvou stech metrech autobus zastavil. Naštěstí s nikomu nic nestalo,“ líčí nepříjemné okamžiky trenér Viktorie Plzeň a kouč národního týmu do 19 let Josef Dobrý.

Celá výprava si musela vystoupit a ve studeném silném větru čekala skoro dvě hodiny, než byl autobus opět schopen jízdy. „Děvčata jsme nechali raději vystoupit, nechtěli jsme riskovat, kdyby někdo náhodou do autobusu narazil. Nejhorší bylo, že jsme stáli na otevřeném prostoru, nebylo se kam schovat. Pěkně jsme všichni vyfoukali,“ líčí nečekanou situaci kouč.

Do Urbanovic u Hradce Králové, kde se utkání první ligy uskutečnilo, dorazila plzeňská výprava přesně v půl jedné, kdy mělo utkání začít. „Než se děvčata převlékla do dresů a nastoupila na hřiště, byla jedna hodina a pět minut. Začátek jsme stihli jen taktak. Do vypršení čekací doby, která je v případě poruchy vozidla na cestě dvakrát dvacet minut, chybělo pouhých pět minut,“ zdůrazňuje trenér Dobrý.

Nepříjemná příhoda se odrazila i na výkonu fotbalistek Viktorie, které v Hradci podlehly sousedu v tabulce 1:3. „Náš výkon to určitě ovlivnilo, ale vymlouvat se na to nemůžeme. Domácí hráčky nás předčily v bojovnosti a nasazení. Měli i větší vůli po vítězství než naše děvčata,“ přiznal sportovně po zápase trenér Dobrý.

Hradec Králové vyhrál poločas 2:0. „Druhá branka padla z velmi přísně nařízené penalty. Po přestávce jsme sice snížili brankou Mikyskové, ale nadšeně hrající soupeř si pojistil zaslouženou výhru třetí brankou devět minut před koncem utkání,“ dodal kouč Plzně.

Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 3:1 (2:0).

Branka Plzně: 50. Mikysková.
Viktoria: Odlasová – Fajfrlíková (76. Ostrochovská), Černá, Valečková, Vajcová – Malátová (67. Myslíková), Vachlová, Majíčková, Šuhajdová (62. B. Beštová) – Marková. Mikysková. Trenér: Josef Dobrý.