V pátém kole se plzeňští fotbalisté rozešli smírně na půdě nováčka z Ovčár. Po bezbrankovém poločase poslal hosty do vedení Rezek, když po kombinační akci přehodil domácího brankáře. Domácí vyrovnaly po rohovém kopu. Atakovaný brankář Poštulka neudržel míč, ten se vrátil před branku a Jeník vyrovnal na konečných 1:1.

"Soupeř nás vlastně ničím nepřekvapil, ale my jsme nedokázali využít pomalost jeho obránců. Dobrých míčů za obranu šlo z naší strany málo a proto jsme neměli prakticky žádné další vyložené šance. První půli jsme hráli po větru, ale protože se snažíme hrát kombinačně, příliš velká výhoda to pro nás nebyla. Naopak domácí po přestávce silného větru využívali k nakopávání míčů na vysoké útočníky a vznikaly tak před naší brankou nebezpečné závary. Se stylem hry soupeře jsme si měli poradit lépe, měli jsme v základní sestavě několik hráčů z kádru áčka," viděl utkání plzeňský trenér Milan Matejka.

Ovčáry - Viktoria Plzeň B 1:1 (0:0)

Branky: 76. Jeník - 61. Rezek. Rozhodčí: Vlasjuk. ŽK: 2:2. Diváků: 220. Viktoria Plzeň B: Poštulka - Nový, Bauer, Ševinský, Mandous - Rajtoral, Staněk (82. Matas), Süsser, Rezek - Mlika (46. Presl), Vrzal (62. Mudra). Trenér Milan Matejka.