"Odhadnout jak Karabach, tak Razgrad jsme dokázali, protože oba týmy hrály stabilně bez rotování hráčů v sestavě a věděli jsme, že nastoupí v tom nejsilnějším složení. Řím má široký kvalitní kádr, má různé typy hráčů a v útoku jsou Perotti, Džeko i Totti celkem jiní. Ale i na to jsme se připravovali," uvedl na středeční tiskové konferenci trenér Pivarník.

Tým AS Řím vnímá jako hodně silné mužstvo, ale neřeší hvězdy soupeře Francesca Tottiho, Edina Džeka či Radju Nainggolana.

"Já to ani jako hráč nikdy neprožíval. Když se spoluhráči domlouvali na výměně dresů a zajímalo je něco jiného než zápas, tak na to jsem byl hodně háklivý i v Rakousku. Vůbec mě nezajímají hráči soupeře, abych se kochal tím, že je tam Totti nebo někdo. Respekt ano, ale zajímá mě zápas, naše mužstvo a AS Řím jako tým, ne jako jednotlivci," řekl devětačtyřicetiletý kouč Viktorie.

Neřešil ani bosenského útočníka Džeka, který dal Plzni gól v dresu Teplic a v roce 2013 také v obou zápasech skupiny Ligy mistrů jako hráč Manchesteru City. "Nesnažil jsem se ho zmiňovat, protože tohle hráči vědí a já před zápasem na takové věci nerad poukazuji. Pak je zákon schválnosti, že vám ten hráč znovu dá gól," zdůraznil Pivarník.

Kouče Západočechů mrzí ho, že při zápase s AS Řím bude uzavřena část hlediště za výtržnosti fanoušků a rasismus v utkání play-off Evropské ligy s Razgradem. "Náš stadion není velký a je škoda, že musíme 900 míst nechat volných. Musíme to respektovat a doufám, že už dokážeme povzbuzovat tak, abychom v dalších zápasech nemuseli tyhle problémy řešit," přeje si Roman Pivarník.