„Před zápasem jsem samozřejmě věřil, že vyhrajeme, ale když mám být upřímný, takovou kanonádu jsem nečekal," přiznal Milan Petržela.

Rychlonohý záložník Západočechů létal podél pravé postranní čáry jako kometa a bránícím hráčům Dynama ukazoval každou chvíli svoje záda.

Rtuťovitý fotbalista už v šesté minutě otevřel skóre po rychlé akci svých spoluhráčů Daniela Koláře a Františka Rajtorala, když z prvního doteku poslal míč do sítě za záda hostujícího gólmana Křížka.

Petrželova rychlost dělala obráncům soupeře velké starosti. Po jeho úniku a přihrávce přes celou branku Václav Procházka jen o centimetry nedosáhl na míč a Václav Pilař na zadní tyči mířil jen do boční sítě. Petržela hrál s velkou chutí. „Mě baví každý zápas, tentokrát o to více, že nám v útoku všechno vycházelo. Hráli jsme ofenzivně, dostávali jsme se do šancí," říká Milan Petržela.

Jednatřicetiletý krajní záložník už v přípravě naznačil, že by se mu v koncovce mohlo na jaře dařit. V rámci španělského soustředění se trefil dvakrát v přípravném utkání proti korejskému Suwonu a gól dal i v jarní ligové premiéře proti Český Budějovicím.

„Jsem ofenzivní hráč a ti by měli dávat góly. Jsem rád, že mi to tam zase spadlo, ale chtěl jsem ještě přidat nějaký gól, bohužel se mi to nepodařilo. Důležité však bylo, že se podařilo skórovat i mým pěti spoluhráčům," směje se.

Jedním ze střelců byl i Aidin Mahmutovič, který přišel v zimě do Plzně z Teplic a v zápase proti Českým Budějovicím si odbyl ligovou premiéru v dresu Viktorie.

„Je dobře, že dal gól a pomohl nám k vysoké výhře. Přeji mu, aby mu to vydrželo," dodává Milan Petržela.