„Rád přivítám, když mohu jet v zimě s fotbalem do tepla. A moc se těším na přírodní trávník, na umělce to není ono," svěřil se záložník Viktorie Milan Petržela.

Rychlonohý středopolař je rád, že náročnou kondiční část přípravy už má za sebou.

„Je dobře, že už máme všechno odběháno, teď už se budeme věnovat procvičování herních a taktických věcí. Čeká nás nyní už ta příjemnější část zimní přípravy," usmívá se.

Zimní příprava je v sezoně obdobím, kdy fotbalisté Viktorie tráví společně hodně času.

Tréninky jsou dvoufázové, mají za sebou soustředění v Turecku, kdy spolu byli čtyřiadvacet hodin denně. A nyní je čeká dalších deset společných dnů v Malaze. Nehrozí v týmu ponorková nemoc?

„Je pravda, že už je toho dost, ale my máme v kabině dobrou partu a je nám spolu nejlépe, když jsme pohromadě. Škoda, že nemůžeme být v Plzni, ale nemyslím si, že by to někomu až tak vadilo, že budeme dalších deset dnů spolu," míní.

Viktoria sehraje ve Španělsku tři zápasy se silnými soupeři. Exotický protivník čeká Západočechy už v sobotu, kdy se střetnou s druhým celkem jihokorejské ligy Suwon Samsung Blue Wings.

„Proti Korejcům už jsem jednou na soustředění hrál, na zápas jsem moc zvědavý. Myslím si, že nás čekají běhaví fotbalisté menších postav, asi to nebude žádná legrace. Uvidíme, jak si s nimi poradíme." V dalších dvou utkáních narazí lídr české ligy na silné týmy ostřílené evropskými poháry. V úterý 10. února se Plzeň utká s ukrajinským velkoklubem Dynamem Kyjev a příští sobotu 14. února pak s ruským Krasnodarem.

„Jsou to mužstva z evropské špičky, která nás dokonale prověří. Budeme vědět, na čem je případně ještě nutné zapracovat," říká.

Druhý den po utkání s Krasnodarem se výprava fotbalistů Viktorie vrací domů a do začátku jarní části ligy bude zbývat už jen necelý týden.

Je už nyní v kabině Viktorie znát, že start ligy se kvapem blíží?

„Nad ligou teď ještě nepřemýšlíme, soustředíme se na tři zápasy ve Španělsku, ve kterých budeme chtít předvést co nejlepší výkony, a dali tak trenérovi najevo, že patříme do základní sestavy," usmívá se Milan Petržela.

Sobotní zápas s korejským celkem Suwon Samsung Blue Wings mohou fanoušci Viktorie sledovat od 16.00 hodin na kanále YouTube. Utkání s Kyjevem a Krasnodarem pak bude přímým přenosem vysílat stanice ČT Sport.