Trenér Radek Vodrážka udělal oproti poslednímu utkání v Českém Krumlově, které Plzeňané prohráli po špatném výkonu vysoko 1:4, dvě změny v sestavě. Jiřího Hartla nahradil uzdravený kapitán Petr Bednář a za vykartovaného Petra Bendla zaskočila letní posila ze Lhoty Adam Heller. Oba dva soupeře od sebe po odehraných sedmi zápasech dělily pouhé tři body. Petřín se se ziskem šesti bodů nacházel na předposledním místě divizní tabulky, jihočeskému protivníkovi patřila dvanáctá příčka. I proto se v Plzni na Slovanech očekával velmi vyrovnaný duel.

A ten také zpočátku oba celky více než stovce přihlížejících nabízely. Hrálo se oboustranně bojovně, ve velkém tempu a obrovském nasazení. Šancí k vidění příliš nebylo, protože domácí fotbalisté i hosté poctivě bránili a bylo vidět, že nechtějí svému soupeři otevřít prostor do nějaké výraznější gólové šance. Když už to vypadalo, že zápas skončí bez branek a oba týmy si bodový zisk z utkání spravedlivě rozdělí, přišla chvíle střídajícího Zdeňka Šimáněho, který se pět sekund před koncem nastaveného času objevil před hostujícím brankářem Hřebejkem, udělal mu precizní hokejový blafák a s trochou štěstí a odrazu vystřelil plzeňského klubu důležitou výhru.

Petřín se tak bodově dotáhl na svého sobotního soupeře a ukončil čekání na tříbodové vítězství, které se táhlo od duelu druhého kola proti Mariánským Lázním. Petřínský trenér Radek Vodrážka tak pochopitelně po skončení infarktového souboje neskrýval ohromnou radost.

„Celý zápas jsme bojovali, dřeli a nakonec brankou v závěru utkání zvítězili. Přiklonilo se k nám štěstí, které se k nám v předchozích zápasech otočilo zády. Vítězství je pro nás velkým úspěchem,“ zhodnotil utkání s jihočeským protivníkem plzeňský kouč.

Pětačtyřicetiletý Vodrážka byl už smířený s tím, že duel dojde do penaltového rozstřelu, a tak v 90. minutě vystřídal brankáře. Do hry šel místo zkušeného Tomáše Pflegera sedmnáctiletý Pavel Hrabačka.

„Všechno k penaltám směřovalo, a tak jsem se rozhodl do hry poslat mladého Pavla Hrabačku. V mládežnických kategoriích z posledních deseti penalt zneškodnil snad sedm pokusů. Jsem ale rád, že k rozstřelu nedošlo a máme tři body,“ dodal spokojený trenér Petřína.

NULOVÝ POLOČAS VYSTŘÍDAL PŘEŠTICKÝ URAGÁN

Své utkání 8. kola divize A odehráli v sobotu dopoledne také fotbalisté Přeštic. Svěřencům trenéra Václava Uzlíka stál v cestě stejně jako Petřínu tým z jižních Čech – Český Krumlov. Stejně jako Petřín měly Přeštice před vzájemnou konfrontací s nepříjemným protivníkem šest bodů a soupeř? O tři body více – stejně jako Malše Roudné. Po bezbrankovém prvním poločase udělal nováček divizní skupiny A svým fanouškům obrovskou radost. Pět minut po změně stran se totiž trefil Jakub Bešta a v 85. minutě krásným lobem navýšil náskok domácích střídající Zdeněk Sýkora. Konečnou podobu výsledku utkání dal dvě minuty před koncem utěšenou a nádhernou ránou záložník Ivan Blahoudek. Přeštice tak zvítězily 3:0 a bodově se dotáhly na Český Krumlov, tým Malše Roudné i plzeňský Petřín.

SK Petřín Plzeň – TJ Malše Roudné 1:0 (0:0)
Branka: 90+1. Šimáně. Rozhodčí: Krejsa – Leška, Cichra. Žluté karty: 8. Vohrna, 38. Šulc, 78. Papáček – 34. Tušer, 90. Svoboda. Diváci: 120. Hřiště: SK Petřín Plzeň.

Petřín Plzeň: Pfleger (90. Hrabačka) – Zoubek, Šulc, Papáček, Trojovský, Vohrna, Lisý, Motl (85. Navrátil), Škarda (76. Šimáně), Heller (68. Chocholatý), Bednář. Trenér: Radek Vodrážka.
Malše Roudné: Hřebejk – Holub, Vávra (85. Svoboda), Kössl, Matěj Otepka, Ondřej Otepka, Píša, Tušer, Bartoš (76. Samek), Růžička, Maršík. Trenér: Rudolf Otepka.

TJ Přeštice – Český Krumlov 3:0 (0:0)
Branky: 51. Jakub Bešta, 85. Sýkora, 88. Blahoudek. Rozhodčí: Hocek – Vnuk, Duda. Žluté karty: 49. Zdeněk, 75. Lecjaks, 83. Jakub Bešta – 69. Babka. Diváci: 220. Hřiště: Přeštice.

Přeštice: Šampalík – Duchek, Lecjaks, Zdeněk, Jakub Bešta (89. Jan Přibáň), Blahoudek, Zelenka, Strejček (61. Lambor), Fiala (66. Sýkora), Tadeáš Přibáň, Štěpán (79. Turek). Trenér: Václav Uzlík.
Český Krumlov: Votýpka – Svoboda, Kabele, Beránek, Novák, Babka, Wagner (46. Neckář), Zatloukal, Sláma (81. Hoffmann), Dudák, Kroupa. Trenér: Václav Domin.