Když se tyto dva regionální celky potkaly naposledy, bylo z toho v rámci předkola českého poháru vítězství Klatov 2:1. To se psal srpen letošního roku. Po třech měsících došlo na další atraktivní souboj, tentokrát v rámci 13. kola Fortuna divize A, ve kterém se ani jednomu mančaftu zatím příliš nedaří. Domácí se se ziskem třinácti bodů trápí na posledním místě tabulky, výběru Klatov zase patřila první nesestupová pozice. Důležitost třaskavé bitvy tedy nemusel nikdo ani jednomu z trenérů jednoho či druhého týmu vůbec připomínat.

Hostující výběr dostal po šestnácti minutách do vedení třiadvacetiletý záložník Daniel Pavlovič. Nováčka z Petřína ale vedoucí branka zkušenějšího soupeře nepoložila a za deset minut bylo vyrovnáno. Autorem důležité branky byl spící kanonýr Marek Vohrna, který si připsal teprve druhý přesný zásah v sezoně. V závěru první půle Klatovští svého odvěkého rivala zatlačili, vytvořili si několik standardních situací a závarů, ale vyloženou příležitost, která byla vedla ke druhému gólu si nevypracovali.

Druhý poločas začali lépe naopak domácí fotbalisté a hned po dvou minutách mohli jít do vedení. Aktivní Jiří Motl ale před Rojíkem zazmatkoval a síť v jeho brance v dobré příležitosti netrefil. A když brankou neskončil ani další Motlův hlavičkový pokus z 53. minuty po krásném centru střídajícího Jiřího Hartla, svítil na ukazateli skóre stále nerozhodný výsledek. Za další dvě minuty se domácí konečně dočkali, když petřínský Vohrna prostřelil brankáře Rojíka – pro jeho smůlu ale stál v době přihrávky od svého spoluhráče v zřetelném ofsajdu.

V 65. minutě přišla pro Klatovy velká rána. Po druhé žluté kartě se totiž musel ze hřiště předčasně pakovat David Dolanský. Dalších minuty nepřinesly fanouškům na petřínském stadionu z fotbalového hlediska a jeho krásy vůbec nic. Hrálo se bez šancí se spoustu zkažených přihrávek a nepřesností. V 88. minutě ale přeci jen jedna šance přišla, která skončila gólem. A na svědomí jim měl domácí Petřín! Hostující brankář Jaroslav Rojík totiž neudržel po hlavičce jednoho z domácích borců míč v rukavicích, který vypadl přesně k nohám zcela volného Petra Papáčka, pro něhož už nebyl problém rozvlnit klatovskou síť.

V závěrečných minutách si už Petřínští vedení pohlídali a s trochou štěstí si dokráčeli za důležitými třemi body, díky nímž se v tabulce divizní skupiny A na svého protivníka z Klatov bodově dotáhli.

SK Petřín Plzeň – SK Klatovy 2:1 (1:1)
Branky: 26. Vohrna, 88. Papáček – 16. Pavlovič. Rozhodčí: Štrincl – Aubrecht, Paták. DFA: Slavíček Leoš. ŽK: 52. Navrátil, 59. Hartl, 79. Bednář, 86. Lisý – 52. a 65. Dolanský, 59. Kotrba. ČK: 65. Dolanský (Klatovy). Diváci: 100.

SK Petřín Plzeň: Pfleger – Zoubek, Papáček, Trojovský (46. Hartl), Vohrna (73. Heller), Lisý, Motl, Bendl (90. Chocholatý), Bednář, Navrátil (67. Škarda), Šulc. Trenér: Radek Vodrážka.
SK Klatovy 1898: Rojík – Stetsenko, Tříska, Krásný, Pavlovič, Janda, Mészáros, Vojtko, Diviš (76: Szedmák), Dolanský, Kotrba (88. Cibulka). Trenér: Milan Dejmek.