Téměř čtyři roky trvalo, než se Petr Knakal vrátil na české fotbalové trávníky.

Bývalý obránce Viktorie Plzeň a Baníku Sokolov si doma naposledy zahrál v dresu druholigového Táborska na jaře roku 2011.

V létě téhož roku odešel do maďarského Egeru, kde si zahrál i nejvyšší soutěž. Potom přestoupil do Švýcarska, kde působil v regionální soutěži za mužstvo Linth 04.

Působení ve Švýcarsku ukončil vloni na podzim a vrátil se domů do Plzně.

Zájem o jeho služby projevil divizní celek Senco Doubravka. Dvaatřicetiletý vytáhlý zadák absolvoval s plzeňským klubem zimní přípravu a těšil se na start divizní soutěže.

Bohužel marně.

„Čekal jsem, že mi pošlou ze švýcarského Linthu, kde jsem naposledy působil, povolení. Jenže do prvního utkání proti Milevsku nic nepřišlo a situace se nezměnila ani před druhým kolem, kdy hrálo Senco zápas v Karlových Varech. Bohužel opět beze mne. Byl jsem naštvaný, že nemohu hrát," říká Petr Knakal. „Telefonoval jsem do Švýcarska, posílal jsem do Linthu i esemesky, aby mně povolení poslali, pomáhalo mně i vedení Doubravky. V týdnu před utkáním třetího jarního kola to Švýcaři konečně poslali a já mohl nastoupit do derby proti Sušici. Musím říci, že mi spadl kámen se srdce," svěřuje se účastník mistrovství světa týmu do 20 let ve Spojených arabských emirátech.

Návrat na české trávníky dopadl pro urostlého stopera dobře.

„Na utkání jsem se moc těšil, zvláště potom, co jsem v předchozích dvou divizních kolech nemohl nastoupit. Byl jsem trochu nervózní, naposledy jsem si zahrál zápas ještě před startem divizní soutěže v zimním turnaji Doubravky, kdy jsme hráli o třetí místo se Sokolem Lhota. Premiéra mi naštěstí vyšla, brali jsme tři body," říká spokojeně Petr Knakal.

Doubravka porazila Sušici 2:0 dvěma góly útočníka Petra Švece.

„Jeho zkušenosti se projevily, Švícko to tam dvakrát pleskl a bylo vymalováno," směje se zimní posila Doubravky.

„Vylepšit se dá vždycky všechno, ale myslím si, že je dál na čem stavět. Věřím, že se nám bude dařit i v dalších zápasech," přeje si.

Petr Knakal se ve středu doubravecké obrany sešel s dalším bývalý hráčem Viktorie Plzeň, když vytvořil stoperskou dvojici společně s Davidem Novákem.

„S Davidem se mi hraje dobře, je to zkušený hráč, který toho má už hodně za sebou. Rozumíme si, víme, co můžeme navzájem jeden od druhého čekat," míní.

Na Doubravce je spokojen. „V Senku je výborná parta, v klubu vládne rodinná atmosféra a jsou tu vynikající tréninkové podmínky. Máme k dispozici dvě hřiště s přírodní trávou a hrací plochy s umělým povrchem. Navíc mi vedení klubu pomohlo sehnat zaměstnání," pochvaluje si Petr Knakal, který se těší na derby s Tachovem, ve kterém 19. dubna nastoupí proti svému bratrovi Martinovi.

„Věřím, že bráchův klub pořádně potrápíme," usmívá se Petr Knakal.