K poslednímu utkání podzimní části divizní sezony proti vedoucímu týmu tabulky měl doubravecký trenér Zdeněk Michálek k dispozici už také uzdraveného špílmachra Davida Brabce, který kvůli zranění chyběl plzeňskému klubu skoro celou probíhající sezonu.

A v úvodu utkání i díky přispění agilního Brabce měla Doubravka navrch. Lépe kombinovala, pohybovala se a favorizovaného soupeře příliš do šancí nepouštěla. Tlak domácích tak zákonitě zakončila devatenáctá minuta, ve které se plzeňské publikum v chladném listopadovém odpoledni radovalo z krásného gólu poprvé. Rychlý brejk na vlastní polovině založil David Brabec, který krásnou přihrávkou vysunul aktivního Milana Ungra. Ten se elegantní a rychlou kličkou zbavil svého strážce a tvrdou pumelicí ke vzdálenější tyči překonal karlovarského gólmana.

Inkasovaná branka ale paradoxně hostující tým probrala a ten postupem času začal mít převahu a vyrovnání se dočkal po půl hodině hry, když se prosadil ex-ligista Martin Psohlavec. Netrvalo to ani pět minut a Buldoci se dostali do vedení. Přesný pas za obranu zpracoval Josef Hudec a krásným lobem překonal bezmocného brankáře Turka podruhé. A stejně jak brilantně akci zakončil, jí také oslavil – povedeným saltem, za které by se nestyděl ani kdejaký přední gymnasta startující pod olympijskými kruhy.

HATTRICK PLZEŇSKÉHO ŠUTÉRA

První velkou příležitost ke skórování ve druhém dějství měli hosté, ale střela jednoho z ofenzivních hráčů Slavie mířila jen těsně vedle. O chvíli později měl na hlavě vyrovnávací trefu doubravecký Pavel Krejčí, ale jeho pokus po přesném centru spoluhráče Jana Petra neměl potřebné gólové parametry.

V 57. minutě se ale Senko vyrovnávací branky přeci jen dočkalo. Další z rychlých protiútoků založil na vlastní polovině Milan Ungr, který přihrál na pravou stranu svému spoluhráči Skopovému - ten se rozhlédl a nadýchaným centrem našel v malém pokutovém území zakladatele rychlého kontru, který ve skluzu tečoval míč do branky. Karlovarský brankář Jiří Chára sice předvedl famózní zákrok, ale podle pomezního arbitra už za brankovou čarou – vyrovnáno.

A po hodině hry se domácí fotbalisté mohli dostat do vedení. Povedený přímý kop nejlepšího hráče na hřišti Milana Ungra ale s vypětím všech sil hostující brankář dokázal zneškodnit. V 71. minutě už byl ale na další zakončení s chutí hrajícího Milana Ungra krátký. Jednadvacetiletý forvard Senka zaznamenal hattrick přesně umístěnou hlavičkou po senzačně kopnutém rohovém kopu.

O pět minut později mohlo být opět vyrovnáno. Karlovy Vary totiž po delší době opět nebezpečně zahrozily, jmenovitě Martin Psohlavec, jehož hlavička ale jen těsně přeletěla břevno domácí svatyně. Být jeho pokus jen o pár centimetrů nižší, tak by plzeňský brankář Turek jen těžko zasahoval.

Fotbal MOL Cup FC Viktoria Plzeň x 1 FC Slovácko
Slovácko vs. Viktoria, díl druhý



V 78. minutě mohl přidat svou čtvrtou branku v zápase nezastavitelný Milan Ungr, který se řítil sám na hostujícího brankáře Cháru. Ungr měl na přesné zakončení dostatek času, ale další branku trestuhodně odmítl. A tato zahozená stoprocentní gólovka ho mrzela zhruba tak o dvacet sekund později, když svým druhým gólem v utkání vyrovnal zkušený Martin Psohlavec.

Ve zbytku utkání se již nic zajímavého nestalo, a tak musely o osudu krásného souboje rozhodnout penalty. V těch byli úspěšnější hosté, kteří neproměnili pouze jednu penaltu, zatímco za Doubravku selhali Krejčí s Novákem.

Senco tak zakončilo podzim pátou remízou v řadě a s devatenácti body se krčí těsně nad pásmem sestupu. Doubravka sice v chladnější části sezony příliš neprohrávala, ale také ani nevyhrávala. Devět nerozhodných výsledků z možných patnácti je toho důkazem.

Senco Doubravka – Karlovy Vary 3:3 (1:2)
PK: 3:4. Branky: 19., 57. a 71. Ungr – 31. a 79. Psohlavec, 35. Hudec. Rozhodčí: Šimeček – Vaňkát, Klupák. DFA: Jan Hanzal. ŽK: 43. Petr, 63. Morávek – 57. Chára. Diváci: 100.

Senco Doubravka: Turek – Knakal, Krejčí, Morávek, Petr, Novák, Brabec (89. Štěrba), Petrželka, Stružka (46. Skopový), Ungr, Šmídl (78. Künstner). Trenér: Zdeněk Michálek.
FC Slavia Karlovy Vary: Chára – Samek (90. Kořistka), Pěkný, Kalina (79. Šupík), Vokáč, Psohlavec, Mestl, Geňo, Staněk, Hudec (49. Királyi), Novotný. Trenér: Karel Tichota.

Ostatní výsledky 15. kola Fortuna divize A: Aritma Praha – Klatovy 2:1, Petřín Plzeň – Jankov 3:0, Přeštice – Rakovník 1:0, Malše Roudné – Mariánské Lázně 1:1 (1:4 na penalty), Český Krumlov – Hořovicko 3:1, Březová – Sedlčany 4:2, Soběslav – Dobříš 1:2.

Zápas 22. kola hokejové extraligy mezi HC Dukla Jihlava a HC Škoda Plzeň.
Plzeňané vyloupili Jihlavu, ve sváteční den vyhráli 2:1