„Po dlouhé době nás čeká příjemná změna, kdy budeme hrát divizní utkání. Přesto hned z prvního zápasu máme trochu obavu, protože Senco se v minulé sezoně umístilo oproti předchozím letům v tabulce vysoko. Jsme proto v takovém očekávání a teprve uvidíme, jak se to vyvine," říká před ostrým startem do nové sezony trenér Petřína Petr Kural.

Lodivod Dynama se bude muset navíc proti Senku vypořádat s několika absencemi ve svém mužstvu.

Program 1. kolaRokycany – Aritma Praha (PÁ 18.30, rozhodčí Ginzel), ZČE Plzeň – Doubravka (SO 10.15, Pečenka), Jindřichův Hradec – Malše Roudné (SO 10.30, Kastl),
Nové Strašecí – Motorlet Praha (SO 17.00, Janeček), Klatovy – Hořovicko (SO 17.00, Svatík),
Třeboň – Sedlčany (SO 19.00, Duda), Karlovy Vary – Čížová (NE 10.30, Baum), Milevsko – Český Krumlov (NE 17.00, Langmajer).

„Stoprocentně v pořádku není stále Světlík, Dále nebudu moci počítat s Vítem, Chocholatým a Bendlem," vypočítává ztráty kouč Kural.

Na Petříně i přes nekompletní kádr pomýšlejí na plný bodový zisk. „Nechceme se přeceňovat, ale doma bychom chtěli vyhrávat," vyhlašuje odhodlaně Petr Kural.

Jeho protějšek Pavel Vaigl naopak vyrukuje na svého protivníka v plné sestavě.

„Proti Petřínu to bude těžký zápas, je to derby. Obě mužstva se velmi dobře znají. My přesto budeme chtít hrát útočně. Snad budou padat branky a utkání se divákům bude líbit," přeje si trenér Pavel Vaigl.

Fotbalisté Rokycan vstoupí do nové sezony již v pátek, kdy přivítají v Husových sadech pražskou Aritmu.

Na svém hřišti se rovněž představí další zástupce Plzeňského kraje – Klatovy, které se v sobotu střetnou s nepříjemným Hořovickem.

Dominik Rejthar