Třetí gól v síti Mariboru minulý týden převážil postupové naděje na stranu Plzně, souhlasíte?
Je dobře, že jsme vyhráli 3:1, protože si do odvety vezeme dvoubrankový náskok. Všichni víme, že v Mariboru nás nečeká nic jednoduchého, ale postup máme ve vlastních rukách a nohách.

Nemůže dvoubrankový náskok svádět k tomu, že pod tíhou důležitosti utkání můžete podvědomě myslet spíš na obranu?
To bych neřekl. Do zápasu půjdeme s tím, že to je normální mistrovské utkání o body. Nechceme jen bránit, chceme být nebezpeční.

Před prvním utkáním jste se na soupeře připravovali jen s pomocí videa, teď máte vlastní zkušenost. Co vám první zápas proti Mariboru napověděl?
Je k nezaplacení setkat se se soupeřem přímo na hřišti než jen sledovat jeho hru na videu. Jsme před odvetou určitě zkušenější, víme, co nás ze strany Mariboru čeká, což je pro nás plus.

Je velký rozdíl připravovat se na zápas se Slováckem a na utkání v Mariboru, které rozhodne o tom, zda se podíváte do nejprestižnější evropské klubové soutěže?
Rozdíl v tom samozřejmě je. Když se vám v české lize nepovede jeden zápas, můžete to napravit hned v dalším kole. Zatímco odveta s Mariborem je utkání, které se nedá vrátit, a my do něj musíme dát všechno. Snažit se zahrát co nejlépe a věřit, že to zvládneme.

Souhlasíte s tezí, že pokud se vám podaří postoupit do základní skupiny Ligy mistrů, čekají vás ještě důležitější zápasy než dnes proti Mariboru?
Je to tak. Nejdřív byla důležitá předkola. Třeba když si vzpomenete na zápasy se Željezničarem, proti kterému nám to doma moc nevyšlo. Potom v odvetě to byly velké nervy, brzy jsme dostali červenou kartu. Tenkrát v Sarajevu to pro nás byl nejdůležitější zápas. Pak přišlo Kalju a teď Maribor, což pro nás pokaždé byly klíčové zápasy. A věřím, že další ještě přijdou. (usměje se)