Jenže účel světí prostředky, strava je volena tak, aby tělu dodala potřebné živiny a byla zároveň lehce stravitelná.

Snad jen odpolední svačina by v očích zapřísáhlého mlsala mohla uspět. Ale pojďme pěkně po pořádku.

„Ke snídani je nachystáno celozrnné pečivo, sýr, šunka, müsli, jogurt,“ prozrazuje vedoucí mužstva FC Viktorie Plzeň Miroslav Jedlička.

Dnešní oběd bude stejný jako při každém jiném soutěžním utkání. „Na talíři hráči dostanou kuřecí plátek dušený na vodě a vybrat si mohou ze tří druhů příloh, rýže, brambor a těstovin. A k pití? Hlavně neperlivá voda,“ upřesňuje Jedlička.

Poslední jídlo před utkáním, které začíná pozdě večer ve 20.45 hodin, dostanou fotbalisté Viktorie mezi sedmnáctou a osmnáctou hodinou. „Ke svačině je štrúdl či bábovka, k tomu čaj nebo káva. A jde se do boje,“ dodává vedoucí mužstva Viktorie.