Teprve poté se na plzeňském trávníku rozhořel fotbalový souboj mezi mistry svých zemí, domácí Viktorií a Šachtarem Doněck z těžce zkoušené Ukrajiny.

Úvodní zápas 2. kola Evropské ligy skončil nakonec smírně 1:1. Odveta je na programu za týden v Doněcku.

Viktoria hrající první ostrý zápas jara, navíc pod novým trenérem Uhrinem, zahájila zápas opatrně a v první šanci se ocitl Šachtar. Hostující Costa se uvolnil přes Hořavu, ale přízemní střelou těsně minul.

Postupně se však domácí osmělovali a po čtvrthodině hry se dostali do slibných šancí. Nejprve před šestnáctkou hostů napřáhl ke střele Petržela, mířil však vysoko nad.

Vzápětí už mohli Plzeňští skórovat. Řezník na pravé straně uvolnil Petrželu, jenž se prodral přes Ismailyho a ideálně pobídl nabíhající Hořavu. Jenže ten svůj volej z dobré pozice napálil jen do bránícího Hübschmana.

Kozáčik na druhé straně se štěstím vytlačil mimo tyče dělovku Rakického ze standardní situace. Šachtar v sestavě nabité Brazilci stále častěji pronikal vpřed a před Kozáčikem roztáčel rychlé kombinace. Jako když Teixeira ve vápně posunul míč na Adriana, ten přihrál zpátky Taisonovi, který jen těsně minul cíl. Následovala série rohů hostů. Do centru Ismailyho zasáhl Čišovský a odražený míč jen tak tak minul branku. V závěru poločasu ale zahrozil domácí kapitán Horváth, který lišáckým lobem zkusil z dálky překvapit příliš vysunutého Pjatova v brance Doněcka, ale míč zapadl jen na horní síť.

Šachtar si i po pauze udržoval mírnou převahu, ale udeřila Viktoria.

V 62. minutě poslal Horváth dlouhý centr na zadní tyč, Čišovský v hlavičkovém souboji posunul míč na Tecla, který ze vzduchu otevřel skóre – 1:0.

Jenže domácí radost trvala jen chvíli. Dlouhý pas Srny totiž zapadl za oba domácí stopery na osamoceného Adriana, který neměl problém překonat Kozáčika – 1:1.

A akcí brazilských kouzelníků ve službách Šachtaru přibývalo. Adrianovi po stříleném centru Ismailyho chyběl k zakončení jen krok. Teixeira po paradní zasekávačce střílel těsně vedle. V rušném závěru se už skóre neměnilo a rozhodnutí se odkládá do Doněcka.