„Je to hlavně záležitost hráčů. Oni to zvládli, vyhráli. Vážím si toho, ale je to jejich zásluha,“ říkal potom Adrian Guľa na tiskové konferenci.

O svých zásluhách pomlčel, i když je nad slunce jasné, že čerstvý vítr plzeňské kabině prospěl. „Není to jen o změnách, ale o ambicích a motivaci hráčů. Ten tým měl dobré základy,“ chválil mančaft, který v zimě převzal od Pavla Vrby, jenž zamířil do bulharského Razgradu.

„Mužstvo má silné individuality, dlouhodobě má dobrý herní projev. Z toho se dá těžit. Tým umí dominovat, držet míč a poradit si v těžkých situacích,“ vyzdvihl silné stránky Viktorie, s níž pracuje od začátku ledna a první ovoce už to přináší.

„Pořád jsme jen na začátku procesu toho, co chceme budovat,“ upozornil Guľa. Po dvou výhrách a celkovém skóre 7:0 by mohl být spokojený, ale on není. Dobře ví, že má v novém angažmá jen dva zápasy s týmy ze spodku tabulky. „Je příliš brzy, vždyť máme za sebou jen dva ostré zápasy,“ brzdil 44letý slovenský kouč euforii.

První ostřejší prověrka ho čeká až teď v sobotu, kdy viktoriáni nastoupí od 14.30 proti třetímu Jablonci. „Nejbližší utkání je vždy to nejdůležitější. To vám řeknou i věhlasnější trenéři nebo hráči, než jsem já,“ odmítl zpočátku mluvit o důležitosti zápasu na severu Čech.

„Máme respekt ke každému soupeři, postavení Jablonce v tabulce a jeho kvalita samozřejmě předurčujík dobrému zápasu,“ doplnil však přece jen vzápětí nový šéf plzeňské lavičky.

Potěšil ho rychlý návrat zkušeného obránce Davida Limberského, který mu v Opavě pro zranění chyběl, ale doma proti Příbrami už mohl jeho služby využít.

„Dokázal se uzdravit neskutečně rychle,“ vyzdvihl obětavost jednoho z nejzkušenějších hráčů v kádru plzeňské Viktorie.

Přesto Limberského preventivně za rozhodnutého stavu v 74. minutě stáhl ze hřiště. „Nechtěli jsme, aby si zranění v únavě obnovil,“ vysvětloval kouč Guľa.

„A vyzkoušeli jsme si variantu s Honzou Kovaříkem na levém beku,“ připomněl alternativu, která přišla na řadu už při zranění Hlouška v úvodním jarním kole v Opavě. Nový trenér plzeňské Viktorie teď doufá, že po Limberském bude brzy moct využít i dalšího maroda Aleše Čermáka, který už před zápasem s Příbramí s týmem celý týden trénoval.

„Ale před zápasem měl zvýšenou teplotu, nechtěli jsme nic riskovat. Možná kdyby to bylo úplně nutné, tak jsme ho nasadili. Ale zdraví je přednější,“ doplnil Adrian Guľa.

Třeba Čermáka pošetřil pro důležitý zápas v Jablonci.