Výhra Viktorie by znamenala první vítězství na nově otevřené Doosan Areně a ukončila by i jarní neporazitelnost Jihočechů. Dynamo v pěti jarních kolech jednou vyhrálo a čtyřikrát remizovalo.

„První dva domácí jarní ligové zápasy se nám nepovedly a já doufám, že jsme se z toho už poučili a utkání s Budějovicemi zvládneme. Určitě také budeme chtít navázat na výhru v Jablonci v minulém kole,“ slibuje fanouškům obránce Viktorie Plzeň David Limberský.

České Budějovice přes zimu posílily kádr a vyztužily zejména defenzivu. Po boku Lengyela se do stoperské dvojice zařadil zkušený Tomáš Řepka z pražské Sparty a do branky se postavil plzeňský Michal Daněk, který v dresu jihočeského mužstva podává na jaře výborné výkony. Ten ale dle dohody obou klubů nesmí v pondělí proti svému klubu nastoupit.

Plzeň jde do zápasu s jediným cílem, zvítězit. „Vím, že České Budějovice na jaře ještě neprohrály, mají výbornou defenzivu a je těžké jim vstřelit gól. Nás ale nic jiného než zisk tří bodů nemůže zajímat,“ dodává Limberský.