Se svým týmem válcuje v krajském přeboru jednoho soupeře za druhým a se šestnácti přesnými trefami vévodí všem vyhlášeným kanonýrům.

Přitom v loňské sezoně ještě oblékal dres Částkova, kde hrál přebor tachovského okresu. Na doporučení kamaráda se mu ale ozval majitel loňského účastníka ČFL Petr Morgenstein, který dal devětadvacetiletému forvardovi životní šanci. „Pan Morgenstein mi zavolal, jestli nechci jít zkusit přípravu do Tachova. Měl jsem týden na rozmyšlenou, ale asi úplně nebylo o čem moc přemýšlet. Řekl jsem si, že taková příležitost se už nikdy nemusí opakovat. Jsem také vděčný Částkovu, který mé rozhodnutí respektoval a bez problémů mě pustil,“ vysvětluje svůj bleskový letní přesun Lukáš Bydžovský.

A jak zatím téměř dvoumetrový čahoun hodnotí podzimní část sezony, ve které jeho tým neztratil ani bod a kde v patnácti duelech zaznamenal úctyhodných šestnáct branek? „Abych řekl pravdu, nikdy se mi tohle nestalo, abychom s týmem celou polovinu sezonu neztratili ani bod. Kouká se na to opravdu hezky,“ váží si mimořádné bilance hráč, jehož fotbalovým idolem je barcelonská megastar Lionel Messi.

„A co se týče mých osobních střeleckých statistik, tak si vážím toho, že mi to tam zatím padá. Zvlášť v tak těžké soutěži, kterou jsem nikdy předtím nehrál. Největší dík ale patří celému týmu,“ zůstává skromný nejlepší střelec soutěže.

„Jsem také moc rád, že jsem od trenéra Knakala na podzim dostával důvěru a tolik prostoru ve hře. Tímto bych mu chtěl poděkovat. Doufám, že budeme v dobrých výkonech pokračovat i nadále,“ dodává vytáhlý snajpr.

Tachovský trenér Martin Knakal o Bydžovském v průběhu sezony prohlásil, že se ze začátku trošku hledal, zvykal si na vyšší tempo, ale jeho výkony zápas od zápasu rostly. „Pan Knakal je výborný trenér. Osobně jsem ho předtím neznal, ale vím, co všechno ve fotbale dokázal. Je to prostě náš šéf a ten se musí poslouchat. Tréninky pod ním jsou hodně náročné, ale také si na nich užijeme spoustu srandy. Za velkou výhodu považuji také to, že většinu kluků z týmu jsem až na pár výjimek už znal. Všichni jsou to skvělí fotbalisté a hodně mi pomohli,“ říká Bydžovský, který si nejvíce cení gólu proti druhým Rokycanům.

„To byla na podzim asi má nejhezčí branka. Stopeři soupeře se nějak nedomluvili, ještě k tomu přiběhl gólman na velké vápno a já ho celkem hezky přehodil. Taková branka prostě utkne v paměti každého hráče,“ vzpomíná na zápas podzimu rozený pravák.

Fotbalistu, kterého k nejpopulárnějšímu sportu světa přivedl v šesti letech jeho otec ale ví, že je neustále co zlepšovat. „Myslím, že mám ještě hodně nedostatků. Je potřeba neustále poctivě pracovat, makat a zlepšovat se. A třeba si zahrajeme příští rok i divizi. To je pro mě osobně velké lákadlo,“ uzavírá Lukáš Bydžovský.