Není to pro něj snadná situace, v dnešní generálce v Praze na Letné proti Maďarsku bude pod velkým tlakem. Běhavý a technicky velmi dobře vybavený fotbalista Viktorie se ale jakémukoliv srovnávání brání.

„Nejsem Tomáš Rosický a ani se nepokouším si na něj hrát. Když nastoupím místo něj, budu se snažit jako v každém zápase podat maximální výkon, abych pomohl k týmovému úspěchu. To je to nejdůležitější," míní opora FC Viktorie Plzeň.

„Tomášovi samozřejmě přeji, aby byl fit. Je to zkušený a pro mužstvo velmi důležitý hráč," říká Kolář na adresu kapitána českého týmu.

Před blížícím se Eurem zatím nervozitu necítí. „Spíše se zvyšuje napětí, moc se ale na šampionát těším. Proto hraji fotbal, abych se dostal do národního mužstva a zahrál si na velkých turnajích. Účast na mistrovství Evropy je zážitkem na celý život," svěřuje se šestadvacetiletý fotbalista.

Daniel Kolář se v reprezentaci cítí stejně jako ve Viktorii. Jak by také ne, vždyť v nominaci je společně s ním dalších sedm současných či bývalých spoluhráčů z Plzně.

„Děláme si mezi sebou takovou tu plzeňskou legraci, ostatní kluci se k tomu přidávají, protože všichni máme podobný smysl pro humor. V nároďáku je dobrá parta, všichni vycházejí dobře se všemi. V tom není vůbec žádný problém," dodává záložník Viktorie Daniel Kolář.