Do souboje s exotickým sokem vyrukovali Indiáni poprvé v přípravě v nejsilnější sestavě a na výhře 2:1 měl podíl i zkušený obránce Petr Kadlec, při absenci Ondřeje Kratěny (v rekonvalescenci) plzeňský kapitán.

„I v tom horku se hrál svižný hokej. Přišlo hodně lidí, viděli prodloužení i penalty a myslím, že si užili dobré utkání,“ uvedl čtyřicetiletý matador.

A ocenil kvality korejské reprezentace, která se v Česku připravuje na vrcholy sezony – mistrovství světa a hlavně na olympiádu doma v Pchjongčchangu.

„Byli rychlí, šikovní na puku a dobře organizovaní. V první třetině jsme udělali pár chyb a Korejci okamžitě vyráželi do přečíslení. Nehrálo se moc do těla, ale o to víc bruslili,“ řekl Kadlec o soupeři, který se na olympijském turnaji utká v základní skupině i s českou reprezentací.

Průběh zápasu Kadlece nepřekvapil. „Nedalo se čekat, že Korejce, kteří postoupili do elitní skupiny mistrovství světa, přejedeme. Vyrovnaná utkání hráli i předtím s týmy KHL, u nás se Spartou a Hradcem. Hokej a sport vůbec se vyrovnává,“ podotkl bek.

Pro Kadlece šlo o první test v přípravě. „Stále hodně trénujeme, navíc nám hru ztěžoval měkký led, ale nikdo nic neodflákl,“ kvitoval s 1215 zápasy rekordman v počtu extraligových startů.

Příští týden čekají Škodovku přípravné zápasy s Chomutovem. V úterý v Plzni a ve čtvrtek na severu Čech, vždy od 17.30 hod.

Plzeňský záložník Tomáš Hořava.
Hořava: Věřím, že diváci uvidí hodně gólů v síti Olomouce