Táborsko - Plzeň
3. kolo Poháru FAČR
středa 24. září – 16.30 hodin
stadion v Sezimově Ústí
Předpokládané sestavy:
Táborsko: Toma – Kotrba, Cíferský, Mráz, Divíšek – Traore, Javorek, Džafić – Ciku, Tusjak – Musiol. Trenér: Petr Frňka.
Viktoria: Bolek – Řezník, Hubník, Hejda, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Vaněk, Kovařík – Bakoš. Trenér: Miroslav Koubek.

Soupeřem svěřenců trenéra Miroslava Koubka bude v dohrávaném zápase třetího kola Poháru FAČR od 16.30 hodin domácí tým FC MAS Táborsko, aktuálně druhý celek Fotbalové národní ligy.

Třetí kolo se na rozdíl od dalších fází pohárové soutěže hraje jen na jeden zápas a šance soupeřů z nižších soutěží na překvapení se tak zvyšují.

To ale vedoucí tým první ligy, který jede na jih Čech v roli favorita, nechce připustit.

„Do zápasu proti Táborsku vstoupíme s tím, že jednoznačně chceme postoupit do dalšího kola. O nedostatku motivace nemůže být řeč, protože naším cílem je domácí pohárovou soutěž vyhrát," říká asistent trenéra Viktorie Zdeněk Bečka, který ve stejné roli v Táborsku působil.

„Soupeř hraje třetí rok druhou nejvyšší soutěž a každou sezonou je stále více zkušenější," upozorňuje Bečka.

V zápase dostanou nespíš příležitost hráči, kteří v první lize pravidelně nenastupují. Jedním z nich je i Jan Kovařík. „Doufám, že dostanu šanci a zahraji si od začátku. Pro mě je to po dlouhé době ostrý zápas. Věřím, že dobrým výkonem a třeba gólem nebo přihrávkou bych o sobě mohl dát vědět," svěřil se záložník Viktorie Jan Kovařík.

Domácí Táborsko, které ve druhé lize v nové sezoně ještě neprohrálo, se nechce proti favoritu jen bránit.

„Mohu slíbit, že před naše pokutové území nezaparkujeme autobus. Určitě nebudeme stát v deseti lidech ve vápně," prohlásil trenér Táborska Petr Frňka, který má v kádru také tři fotbalisty, kteří prošli v minulosti Viktorií Plzeň – obránce Martina Sladkého a záložníky Ondřeje Šimla a Antonína Presla.

Defenziva Viktorie si musí dávat pozor na druhého nejlepšího střelce Fotbalové národní ligy Zbyňka Musiola, který vstřelil čtyři góly Znojmu, nebo na ofenzivního bosenského záložníka Adnana Džafiče.