Domácímu Dynamu se v posledním zápase povedl husarský kousek, když vyloupil trávník nabušených Klatov.

Na tento úspěch budou svěřenci trenéra Petra Kurala chtít určitě navázat i na domácí půdě, kde by rádi Petřínští sbírali vítězství.

Program 6. kolaDynamo ZČE Plzeň – Rokycany (SO 10.15, Svatík), Jindřichův Hradec – Klatovy (SO 10.30, Kvaček), N. Strašecí – Aritma (SO 16.30), Malše Roudné – Čížová (SO 16.30), Doubravka – Český Krumlov (SO 16.30, Wolfram), Karlovy Vary – Hořovicko (NE 10.30), Milevsko – Třeboň (NE 16.30), Motorlet – Sedlčany (NE 16.30).

„Rokycany se zvedly, zahýbaly se sestavou a postupně sbírají body. Bude to určitě těžký zápas a dá se říci, že se hraje o šest bodů, protože je to jeden z týmů, okolo kterých se nyní pohybujeme. Chceme hrát doma útočně a snad nám tam napadají nějaké góly," přeje si Petr Kural.

Rokycany naopak mají co napravovat. Bývalá farma plzeňské Viktorie naposledy, přestože dvakrát vedla, brala proti Milevsku v Husových sadech pouze jediný bod.

„Stále nás mrzí, že jsme nedokázali dotáhnout do vítězného konce utkání proti Milevsku. Plzeňskému ZČE se naopak podařilo vyhrát v Klatovech, takže bude psychicky posílené. Derby proto vidím vyrovnané a vyhrát mohou oba mančafty," říká trenér Rokycan Pavel Aubrecht, kterému bude chybět několik hráčů, ale vzhledem k derby jejich jména neprozradil.

Odčinit poslední nezdary budou chtít fotbalisté Klatov, kteří zajíždějí do Jindřichova Hradce. Potěšit své diváky předvedenou hrou a vítězstvím bude cíl plzeňské Doubravky, která změří své síly s Českým Krumlovem.

Dominik Rejthar