Na fotbalové utkání FC Viktoria Plzeň s SK Slavia Praha se kromě hrářů připravují také policisté. Budou dohlížet na to, aby nedocházelo k narušování veřejného pořádku a zajišťovat budou také bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Do opatření budou kromě členů pořádkové jednotky a dálniční policie zahrnuti také členové antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy."Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra. Situaci a chování návštěvníků utkání budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, ale i v centru města a přilehlých městských částech," řekla k chystaným opatřením policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté budou dohlížet také na plynulost provozu, a to nejen v okolí stadionu, ale také na příjezdových cestách do města. Podle Jirouškové by lidé raději měli zaparkovat svá vozidla v okrajových částech Plzně a pro dopravu ke stadionu zvolit městskou hromadnou dopravu.

Pivarník se sestavou už tolik míchat nebude

Kvůli náročnému programu, kde se střídaly zápasy v kvalifikaci Ligy mistrů s duely domácí ligy, často měnil sestavu. Teď mají fotbalisté Viktorie Plzeň jasno, do bojů ve skupině vstoupí 15. září a je čas sestavu stabilizovat.

„Avizoval jsem to, že se ta sestava bude stabilizovat. Teď už chceme, aby už se se základní jedenáctkou tolik nemíchalo. Samozřejmě ale bude záležet na aktuální formě hráčů," uvedl před utkáním se Slavií trenér Roman Pivarník.

Viktoria se sice přes bulharský Razgrad do skupiny Ligy mistrů nedostala, ale v úterní odvetě předvedla výborný výkon. „Pro nás bude důležité úterní výkon zopakovat a samozřejmě chceme a potřebujeme vyhrát," zdůraznil kouč.

Pomoci mu můře zvýšená motivace hráčů. Viktoria na konci minulé sezony podlehla Slavii v Edenu po ostudném výkonu 0:5 a viktoriáni tak mají soupeři co vracet. „Hráči to budou chtít Slavii vrátit a samozřejmě se tím také omluvit dodatečně fanouškům. Navíc chceme být doma úspěšní," dodal kouč