Na Letné se bylo na co dívat – zápas před bouřlivou kulisou měl náboj, nepostrádal napětí a měl i své hvězdy. Deník vybral čtyři z nich, po dvou z každého týmu, které na Letné nejvíce zářily – domácí Tomáše Rosického a Václava Kadlece, z hostů pak Daniela Koláře a Lukáše Hejdu.

DANIEL KOLÁŘ

Zkušený záložník předvedl, proč v létě trenér Pavel Vrba stál o jeho návrat. Kolářovi po několika ztrátách míče nějaký čas trvalo, než naskočil do zápasu, ale pak se stal jeho králem. Zdobil ho přehled a zdravé sebevědomí. Kolář se blýskl několika skvělými kousky – třeba když u postranní čáry vyškolil chytrou kličkou Biabianyho, nebo parádní ránou z otočky, kterou Dúbravka chytil až nadvakrát. Vrcholem pak byla jeho gólová hlavička, kdy se ve vzduchu přetočil a hlavou poslal míč přesně do horního růžku sparťanské branky.

LUKÁŠ HEJDA

Stejně jako Kolář odehrál svůj nejlepší zápas sezony. V utkání by si klidně mohl vysloužit přezdívku Hasič, protože na poslední chvíli úspěšně hasil ožehavé situace před vlastní brankou – na brankové čáře vykopl míč po hlavičce Hovorky či ve skluzu zachytil gólovou přihrávku po průniku Václava Kadlece. Připsal si i gólovou přihrávku po centru na Koláře, když se předtím zbavil bránícího Mavuby.

VÁCLAV KADLEC

Na podzim se ocitl v jednu chvíli na seznamu hráčů, kteří by měli ze Sparty odejít. Kadlec to ale nezabalil a postupně se vypracoval v jednu z opor Sparty. V utkání proti Viktorii byl nejnebezpečnějším hráčem Sparty, plzeňské obraně zatápěl rychlostí a dravostí. Jeho strážce Havel na něj nestačil. Svůj výkon ozdobil parádní střelou z velké dálky, která se odrazila od tyče.

TOMÁŠ ROSICKÝ

Sedmatřicetiletý bývalý reprezentant předvedl, že je stále velkým fotbalistou. Na hřiště přišel až v 62. minutě, ale od té chvíle měla Sparta navrch. Svými na milimetr přesnými kolmými přihrávkami zrychlil hru Sparty. V závěru zápasu na své polovině obral o míč Zemana, poslal dopředu Kadlece, který trefil tyč. Následný gól po dorážce Ben Chaima neplatil kvůli ofsajdu.