„Vstup do soutěže nám vůbec nevyšel, a tak jsme moc rádi, že jsme konečně zabrali a připsali si první body do tabulky," oddechl si nahlas zkušený trenér Rokycan Pavel Aubrecht. „S hráči jsme před zápasem s Klatovy mluvili. Viděl jsem na nich obrovské odhodlání. Všichni tvrdě a s velkou chutí trénovali. Doufám, že nás takové vítězství nakopne a budeme v takových výkonech pokračovat i nadále," přeje si Pavel Aubrecht.

Hlavní aspekt, proč byli rokycanští fotbalisté lepší než favorizované Klatovy, byl pro ukouče Rokycan velmi prostý a hlavně viditelný. „Chtěli jsme zvítězit a protrhnout nepříjemnou sérii porážek. Bylo vidět, že chceme více než soupeř, a to se projevilo na výsledku," má jasno Aubrecht.

Domácí Rokycany byly po vzájemném duelu s Klatovy vůbec jediným celkem z Plzeňského kraje, který ve třetím divizním kole zvítězil. Doubravka po špatném výkonu nestačila na Malše Roudné poměrem 0:2 a nováček ze Sušice podlehl doma Jankovu těsně 0:1.

Černý víkend zažily i třetiligové Domažlice s Tachovem. Chodové doma nestačili na Chrudim a prohráli 0:1, borci z Tachova odjeli z Dobrovic s přídělem a porážkou 1:5.

Třetím kolem o víkendu pokračovala také nejvyšší krajská soutěž. První vybojované body si po výhře 4:2 nad Svéradicemi připsali fotbalisté vejprnické Slavie.

„V prvních kolech nás srážela špatná koncovka. Brankové příležitosti jsme si sice dokázali vytvářet, ale bohužel jsme nebyli vůbec efektivní. Stejně začalo i naše víkendové klání se Svéradicemi. V prvních deseti minutách jsme si vytvořili tři vyložené příležitosti. Bohužel jsme je ale neproměnili. Poté jsme sice skórovali, ale hosté dokázali do přestávky odpovědět. Místo toho, abychom po poločase vedli o několik gólů, tak byl stav tohoto utkání nerozhodný," čertil se Jiří Šámal, kouč Vejprnic.

„Ve druhé půli se nám podařilo strhnout vedení opět na svou stranu, ale soupeř záhy znovu vyrovnal. Utkání se lámalo v polovině druhého dějství, kdy nás po individuální chybě jednoho z obranců zachránil brankář. To byl podle mě klíčový moment, protože jsme hned v zápětí vstřelili třetí branku a tři body si pojistili čtvrtým gólem v závěru utkání," ohlíží se za šestigólovou partií vejprnický lodivod Jiří Šámal.

První tříbodové vítězství si připsal také pohraniční Rozvadov, který deklasoval rezervu Rokycan 5:0.

„Na rozdíl od zápasu s Přešticemi jsme hráli takticky velmi dobře a od samého začátku jsme dominovali. Nakonec jsme soupeři vstřelili pět branek, ale mohlo jich být i mnohem více. Pochvalu za výkon zaslouží celý tým," shrnul jednoznačnou výhru svého týmu kouč Rozvadova Zdeněk Slowik.