Pořádková jednotka, cizinecká policie, psovodi, ale i Schengenbus. Dnešní odvetný zápas třetího předkola Ligy mistrů mezi FC Viktoria Plzeň a FC Sport Bukurešť bude ostře sledován nejen fanoušky, ale také policií.

„Před zápasem, během něj i po něm budeme v mobilním monitorovacím centru i s pomocí dronu sledovat dění v okolí stadionu. Na místě budou i dopravní policisté, kolegové na koních nebo antikonfliktní tým. Takzvaný Schengenbus pomůže s ověřováním dokladů a jejich pravosti,“ informovala policejní mluvčí Hana Štefflová o dnešních opatřeních.

Policie bude mít pod dohledem i centrum a příjezdové cesty do města.

A že bude na co dohlížet. Viktoria Plzeň včera po poledni hlásila zhruba tisíc volných lístků. Vstupenku na zápas je možné zakoupit i dnes od 9 hodin. Dopoledne bylo k mání ještě několik set vstupenek. „Lístky budou v prodeji až do vyprodání,“ informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík, který zároveň upozorňuje, že do všech sektorů na hlavní tribuně (včetně sektoru H) bude možný vstup pouze přes hlavní turnikety u jižní věže stadionu. „Fanouškům doporučujeme a prosíme je, aby přišli na stadion včas a vyhnuli se tak frontám u turniketů,“ vybízí Hanzlík.

Zuzana a Martin Kotýkovi s dcerou Julií převzali ocenění Gentleman silnic za to, že při dopravní nehodě, kterou nezavinili poskytli zraněnému motorkáři pomoc a tím mu s velkou pravděpodobností zachránili život. Ocenění Gentleman silnic uděluje Policie ČR
Za záchranu motorkáře dostali manželé cenu