Ukázal vám zápas s Realem v Madridu cestu, jak se dostat do jeho obrany a případně ho porazit?

Hra Madridu je jasná – vždycky chce dominovat, soupeře přehrávat, a my hledáme způsob, jak kvalitu Realu překonat. Hráči dostanou všechny potřebné informace a my se budeme se snažit Real překvapit.

Před šesti lety přijelo do Plzně Atlético Madrid a prohrálo tady 1:0. Myslíte si, že by se podobný výsledek mohl opakovat?

Já bych byl moc rád, kdyby se opakoval (směje se).

V evropských pohárech jste doma sedm zápasů po sobě neprohráli. Může to hrát v motivaci hráčů nějakou roli?

To ale byly zápasy Evropské ligy, Liga mistrů je něco jiného. Je to jiná soutěž s jinými týmy. Kdybychom měli takovou bilanci v Champions League, tak bych řekl ano, to by nám mohlo pomoci. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom si neporazitelnost udrželi. Budeme rádi za každý bod.

Speciální příloha k zápasu s Realem Madrid.
Nepropásněte mimořádnou přílohu věnovanou zápasu století

Jak těžké bude nahradit zraněného útočníka Michaela Krmenčíka, který v Lize mistrů vstřelil dvě branky CSKA Moskva?

Michael je klíčovým hráčem naší ofenzivy a jeho zranění nám situaci zkomplikovalo. Na druhou stranu, ať se ukáží Chorý s Řezníčkem, kteří teď dostanou více prostoru než předtím, když byl Michael zdravý. Myslím, že v týmu máme hráče, kteří udělají všechno pro to, aby ho nahradili. Ať ve středu ukáží, že je to správné, že jsou v Plzni.

Může ovlivnit pravou stranu sestavy Viktorie fakt, že za Real nenastoupí zraněný Marcelo?

To, že Marcelo do Plzně nepřijel, naši sestavu ovlivnit může.

Utkání s Realem je velká událost, mluví se o něm jako o zápasu století v historii Viktorie. Jak se vám před tak důležitým zápasem spí?

Před zápasem se většinou vyspím dobře. Problémy mám spíše po utkání, kdy jsem plný emocí a spánek přichází až v ranních hodinách.

Po tom, co jste převedli v prvním zápase na Santiagu Bernabéu, myslíte teď na body více než před prvním zápasem v Madridu?

Já hlavně vím, na co máme. A doufám, že v prvním zápase se hlavně hráči přesvědčili, na co mají. Na druhou stranu, víme, proti komu hrajeme.

Hráči si v tak velkých zápasech mění dresy. Co má na památku trenér?

Možná bych si mohl s trenérem Realu vyměnit košili nebo sako, byla by to taková novinka. Budu o tom přemýšlet. Navrhněte to trenérovi Realu (obrátí se na novináře), že bychom něco podobného mohli předvést. Jenom doufám, že mu moje velikost saka bude sedět (smích).

Ilustrační foto
Zápas století. S Realem přijede i Roberto Carlos