Jako první o postup do další fáze zabojují fotbalisté Klatov, které již v pátek od 18.00 hodin čeká bitva na půdě MFK Dobříš. Mimo svůj domovský stánek hraje zítra také Doubravka a Přeštice. Před vlastními fanoušky se naopak představí borci z Rokycan, kteří první víkendový den od 17.00 hodin přivítají pražskou Aritmu.

„Samozřejmě, že chceme v poháru postoupit dále, ale není to priorita. Spíše to bereme jako výbornou generálku na první divizní utkání proti Čížové. Ještě nebudeme úplně kompletní, šanci tak dostanou všichni,“ řekl před zítřejší řežbou rokycanský trenér Milan Dejmek.

Druhým regionálním celkem, který si předkolo národního poháru zahraje na domácím trávníku, je Petřín. Ten v sobotu na Slovanech vyzve třetiligovou Hostouň, jejíž dres obléká například zkušený Petr Trapp, bývalý hráč Viktorie Plzeň. Utkání začíná v 10.30 hodin.

Program – pátek 18.00: MFK Dobříš – SK Klatovy 1898, sobota 10.30: Petřín Plzeň – Hostouň, 17.00: Březová – SK SENCO Doubravka, SK Slaný – FK Robstav Přeštice, FC Rokycany – Aritma Praha.

Ilustrační foto
Škoda zahájí extraligu na Spartě o den dříve