„Tato kategorie našeho oddílu dosáhla v roce 2006 druhého místa na mistrovství České republiky v Žeravicích u Přerova. U tohoto úspěchu jsem byl osobně a následně dalších sedm7 let jsem se věnoval nejmladší kategorii přípravek. Zde se objevilo v poslední době několik talentů, se kterými jsem chtěl pracovat i v kategorii mladších žáků. To byl hlavní důvod mého přechodu od přípravky k mladším žákům. Jelikož ještě trénuji prvoligové ženy TJ Přeštice, rozhodl jsem se požádat o spolupráci Václava Bradu, zkušeného útočníka, který stále hraje 1. ligu v Nýřanech. Václav Brada v minulých letech v našem oddíle trénoval mládežnické kolektivy a vždy je s ním spojený nějaký úspěch – zatím jediný titul mistrů České republiky starších žáků, na který navázal nejvyšším titulem i v kategorii dorostenců. Václav Brada si s dětmi rozumí a své útočné kvality přenáší na současné mladší žáky," chválí svého kolegu Stanislav Zadražil.

„Musím vyzvednout i práci Filipa Albla, který u kolektivu mladších žáků byl i v minulých letech a všechny chlapce dokonale zná," dodává Zadražil.

Ten se společně s Bradou musel s chlapci vzájemně poznat. K tomu posloužilo srpnové týdenní oddílové soustředění v Nýřanech, kde se kolektiv stmelil.

„Na soustředění ještě chyběl útočník Tomáš Pánek z Příchovic, který v našem oddíle hostuje. Tomáš se hlavně věnuje hokeji, ale stal se velkou posilou. Zapadl do kolektivu velice dobře a hodně pozvedl naši útočnou hru. Tu má na starosti Václav Brada, který Tomáše vhodně zapracoval k ostatním útočníkům," míní Stanislav Zadražil.

Na zdokonalení obranné činnosti družstva se zaměřili Filip Alb společně se Zadražilem.

„Domnívám se, že i zde se nám to podařilo a když k tomu přidáme výborné výkony brankáře Kamila Štychy, tak se to projevilo i ve výsledcích mladších žáků. Sice tento kolektiv obsadil po podzimní části 2014 v oblastním přeboru třetí místo, ale se stejným počtem bodů jako Božkov a Plzeň-Újezd. Důležité pro další vývoj v tabulce bylo podzimní vítězství právě na hřišti Újezda," tvrdí Zadražil.

V jarní části Přeštice hned v prvních dvou kolech oblastního přeboru hostily největší konkurenty v boji o první místo Božkov a Plzeň-Újezd.

„Nejdříve jsme přesvědčivě porazili Božkov. Následně jsme se rozešli smírně s největším soupeřem Plzní-Újezdem a při lepší bilanci vzájemných utkání se stali vítězem západočeského oblastního přeboru, což znamenalo postup na Mistrovství České republiky 2015. Ač to byl začátek jarní části soutěže, tak bylo jasné, že nás další soupeři nemůžou ohrozit a sesadit z prvního místa," říká Zadražil.

Když se Přeštickým podařil tento úspěch, zažádali Svaz národní házené o pořadatelství mistrovství ČR pro rok 2015. Tato vrcholná akce se bude konat ve dnech 26. – 28. června v Přešticích. Soupeři mladších žáků pořádajícího oddílu budou SK Studénka (SM), TJ Sokol Ostopovice (JM), TJ Sokol Opatovice n. Labem (VČ), TJ Sokol Podlázky (StČ), KNH Litvínov (SČ).

„Družstvo už na tuto akci připravujeme. K přípravě poslouží ještě dvě utkání oblastního přeboru a závěrečné jednodenní soustředění v sobotu 20. června. Všichni se už těšíme a doufáme, že se nám vyhnou zranění nebo nemoci a budeme moci nastoupit v nejsilnější sestavě," přeje si Stanislav Zadražil.