Tým pod vedením trenéra Martina Kastnera ovládl v jihomoravských Rakvicích 13. ročník Memoriálu Františka Harašty, Západočeši navíc prošli celým turnajem bez ztráty jediného bodu.

Nejúspěšnější celky z české a moravské části dorostenecké soutěže tradičně doplňují reprezentační výběry Čech a Moravy do šestnácti let.

„Mezi českými kluby jsme byli po podzimní části, kdy se bralo v úvahu pořadí pro účast v turnaji, čtvrtí, ale nakonec jeden klub odřekl a pozvání jsme dostali my," vysvětluje trenér Kastner.

Jeho svěřenci v Memoriálu Františka Harašty absolvovali pět vítězných zápasů včetně finálového duelu.

Olomouc i Teplice porazili viktoriáni shodně 4:1, nad reprezentačním výběrem složeným z hráčů moravských klubů zvítězila Viktoria 2:0 a reprezentaci složenou z hráčů českých týmů ve finále turnaje zdolala 4:2.

„Jsem hodně spokojen s výsledky týmu, ale i s předvedenou hrou. Odehráli jsme zápasy, ve kterých jsme herně dominovali. Navíc jsme náš výkon podpořili výsledky, což je jednoznačně pozitivní efekt. Místy se sice vyskytovaly chyby především individuálního charakteru, ale ty jsou převáženy kladnými dojmy," těšilo plzeňského kouče Kastnera.

Poslední dvě utkání sehráli Západočeši proti reprezentačním výběrům U16 z moravské a české části ligy.

„Utkání ukázala, že v určitých momentech mají kluci o rok více zkušeností. Někdy se to sice smazává, ale je vidět, že máme za sebou rok dorosteneckého fotbalu. Hráči v reprezentacích jsou kvalitní, vždyť to jsou ti nejlepší ze svých klubů. Těší mě, že jsme tyto zápasy i celý turnaj zvládli," dodává Martin Kastner.