„Trenér Michálek u nás skončil po vzájemné dohodě. Změnu jsme chtěli původně udělat až v létě, měli jsme představu, že mužstvo převezme Zdeněk Bečka, který ale odešel do Albánie. Přesto jsme chtěli realizační tým omladit, a nakonec jsme to udělali už teď,“ říká domažlický prezident Jaroslav Ticháček.

Domažlice na jaře třikrát prohrály, aniž by vstřelily gól, vyhrály teprve v sobotu 2:1 nad juniorkou plzeňské Viktorie. Přesto po první jarní výhře kouč skončil. „Po třech prohrách sice vládla trochu nervozita, ale důvod změny je perspektivní. V létě bude příliš krátké přípravné období, takhle bude mít nový kouč dostatečný prostor pro seznámení se s mužstvem,“ míní šéf.

Domažlice jsou totiž ve středu tabulky, o postup nehrají a nejsou ohroženy sestupem. Vedení klubu prý nového kouče vybíralo ze tří kandidátů. „V úvahu přicházeli Stanislav Purkart, který je v Chotíkově, Milan Dejmek z Vejprnic a Milan Matejka, který před časem vedl rezervu Viktorie Plzeň. Volba nakonec padla na Stanislava Purkarta. Povede už středeční trénink,“ říká Ticháček.

Se Zdeňkem Michálkem se Domažlice rozešly v dobrém. „Odvedl u nás hodně dobré práce, vážíme si ho za to, co pro nás udělal,“ dodal domažlický prezident.

Ani Zdeněk Michálek nebude na Domažlice vzpomínat ve zlém. „Skončil jsem po více než dvou letech po vzájemné dohodě. Dosáhli jsme v tomto období po kvalitních výkonech dobrých výsledků a nemohu říci, že odcházím nespokojen. Na práci v Jiskře budu vzpomínat jen v dobrém,“ tvrdí zkušený trenér.

Jeho nástupce Stanislav Purkart se přesune z Chotíkova do hlavního města Chodska. „Nabídku Domažlic jsem přijal a na práci se těším. Jsem přesvědčen, že mužstvo bude od mého předchůdce Zdeňka Michálka dobře připraveno.“

První utkání na lavičce Domažlic čeká nového kouče v neděli v západočeském derby v Karlových Varech.