Po čtyřech odehraných kolech jim patří druhé místo, přičemž mají stejně bodů jako lídr tabulky Chrudim.

O víkendu zvládli svěřenci trenéra Milana Matejky těžké utkání na jihu Čech, odkud přivezli tři body za výhru 3:1 nad rezervou Táborska.

Jiskra měla proti posílenému soupeři v prvním poločase navrch a vyhrála ho brankou Došlého po přihrávce Fořta. Brzy po přestávce sice přidal druhý gól Mužík, ale pak hosté ubrali na tempu i aktivitě. „Po našem druhém gólu jsme začali hrát až naivně, jako bychom se báli cokoliv vymyslet. Soupeř toho využil a vstřelil kontaktní gól," říká trenér Jiskry Domažlice Milan Matejka.

Domažlický výpadek naštěstí netrval dlouho, Jiskra se vrátila do zápasu a v 79. minutě korunoval zaslouženou výhru třetím gólem Mužík.

„Třetí gól vzal soupeři vítr z plachet, utkání jsme pak v klidu dohráli," uvedl trenér Matejka, který si pochvaloval úroveň zápasu. „Diváci viděli na třetí ligu nadprůměrný fotbal. Nebojím se říci, že v některých pasážích první půle měl zápas druholigové parametry," míní kouč Jiskry.

Oba soupeři nastoupili do utkání posíleni, domácím pomáhali z druholigového áčka Kočí a Traore, za Jiskru nastoupili mladíci z prvoligové Viktorie Matějů a Mlynařík.

Zápas příštího kola s Mostem má Jiskra předehraný. „Hráči budou mít výjimečně volný víkend, ale musí si ho v týdnu napracovat. Čeká je tvrdá kondiční příprava," řekl trenér Matejka, který vyplní víkend sledováním soupeřů.

„Odjíždím na východ Čech, kde chci vidět v poháru Chrudim a Převýšov. Zhlédnu i zápas ČFL mezi Zápy a Benešovem," dodává Milan Matejka.