V užší nominaci byli kromě něj ještě trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský a brněnský kouč Václav Kotal. „Moc si toho vážím, rozhodly o tom hlasy trenérů a kapitánů ligových týmů a vybrané sportovní redakce. Chtěl bych především poděkovat vedení Viktorie, které mi dalo šanci, a věřím, že jsem je nezklamal," řekl včera Deníku trenér Karel Krejčí.

„Dík patří samozřejmě také hráčům, kteří se brzy se mnou naladili na stejnou notu. Poděkovat musím samozřejmě i celému realizačnímu týmu a všem dalším lidem, kteří se o nás ve Viktorce starají a odvádějí záslužnou práci. Zapomenout nemohu ani na rodinu, která mě vydatně podporuje a nemá to se mnou mnohdy lehké," uvedl Krejčí.

Ocenění je pro úspěšného trenéra především impulsem do další práce. „Laťka je teď ohromně vysoko a opakovat to každý rok není vůbec snadné. Navazovat na úspěch bude obtížné, ale já mám rád výzvy," dodal Karel Krejčí, který ve své první sezoně hlavního kouče získal titul a překonal ligový rekord v počtu výher v řadě.

Galerie vítězů ligových anket

  • Trenér sezony: Karel Krejčí (Plzeň). První velká štace v roli hlavního kouče mu vyšla dokonale. Než s Plzní získal titul, vyhrál 22 z 23 ligových zápasů.
  • Hráč sezony: Bořek Dočkal (Sparta). Jen 
o dva body vyhrál před plzeňským kanonýrem Ďurišem. Proč? Zase byl mozkem druhé Sparty a nejlepším nahrávačem ligy.
  • Objev sezony: Patrik Schick (Bohemians). Čiperný útočník v lize nasázel osm gólů a táhne jednadvacítku na Euro. V létě se má vrátit do Sparty.
  • Cizinec sezony: Michal Ďuriš (Plzeň). Slovenský útočník zažil životní rok, pral se o korunu krále střelců. Na jaře ho přibrzdilo zranění, teď vyhlíží Euro.
  • Osobnost ligy: Libor Došek (Slovácko). V poslední sezoně kariéry nastřílel osm branek a rozloučil se. Stane se z vytáhlého útočníka funkcionář?
  • Cena Lukáše Přibyla (pro klub, který nejlépe pracuje s fanoušky): FC Viktoria Plzeň
  • Hráč utkání podle fanoušků: Dočkal (Sparta)