„Rozhodl jsem se míč uklidit na první tyč, netrefil jsem ho ale čistě. Gólman naštěstí skočil na druhou stranu,“ popsal Hejda svůj gól ze 29. minuty. Střelec prvního gólu si pochvaloval, že Viktoria vstoupila do zápasu dobře. „Měli jsme šance, dali jsme gól. Beer Ševa zahrozila jednou z brejku. Po přestávce jsme si výsledek pohlídali, soupeře jsme nepustili do žádné šance,“ řekl Hejda.

Zprávy o vývoji druhého mače skupiny G mezi Bukureští a Luganem se k němu na hřiště nedostaly. „Kluci u lajny to možná věděli, ale ke mně se to nedostalo. Upřímně, nečekal jsem, že by Bukurešť mohla ztratit. Je to pro mě velké překvapení. Příjemné,“ těšila Hejdu výhra Lugana, která pomohla Viktorii ovládnout skupinu EL.

Viktoria odehrála v Beer Ševě poslední duel v tomto roce. „Musím říct, že to je pohádkový podzim. Nepamatuju, že by to byla taková jízda. Jak v české lize, tak v Evropské lize se nám skvěle dařilo. Postup z prvního místa je třešnička na dortu,“ uvedl zadák Viktorie.„Teď si rád odpočinu. Vyrazím do tepla,“ dodal Hejda.

Beer-Sheva vs Plzeň
Viktoria vyhrála v Beer Ševě 2:0 a v tabulce přeskočila Bukurešť

Los 1. kola play-off, 11. prosince 13.00 hodin Nyon

Nasazené týmy: AC Milan (ITA), Arsenal (ENG), Atalanta (ITA), Athletic Club Bilbao (ESP), Atlético Madrid (ESP), Braga (POR), CSKA Moskva (RUS), Dynamo Kyjev (UKR), Lazio (ITA), Lipsko (GER), Lokomotiv Moskva (RUS), Viktoria Plzeň (CZE), Salzburg (AUT), Sporting Lisabon (POR), Villarreal (ESP), Zenit Petrohrad (RUS).

Nenasazené týmy: AEK Atény (GRE), Astana (KAZ), Celtic Glasgow (SCO), Crvena Zvezda Bělehrad (SRB), Dortmund (GER), FCSB (ROU), Kodaň (DEN), Ludogorets (BUL), Lyon (FRA), Marseille (FRA), Neapol (ITA), Nice (FRA), Östersund (SWE), Partizan Bělehrad (SRB), Real Sociedad (ESP), Spartak Moskva (RUS).