Šestadvacetiletý útočník by měl dnes v Bruggách podstoupit zdravotní testy. A pokud jimi projde, nic nebrání v přestupu do týmu lídra belgické ligy.

„Pokud vše dobře dopadne a dojde k dohodě mezi oběma kluby, přestoupí Michael právě do tohoto týmu. O dalším vývoji budeme informovat,“ uvedla plzeňská Viktoria v tiskovém prohlášení, které vydala brzy ráno. Podle zákulisních informací jsou oba kluby na podmínkách transferu domluveni, přestupová částka by měla přesahoval 150 milionů korun.

„Obdrželi jsme v uplynulých hodinách velmi zajímavou a seriózní nabídku na hráče Michaela Krmenčíka. Na tomto základě se vedení klubu rozhodlo dát hráči zelenou ve vyjednávání o přestupu,“ stojí v něm dále.

Plzeň - Korandova ul. Vrak auta
Novela uleví městům od vraků

Opakuje se tak scénář z loňského ledna, kdy se také Krmenčík vydal ze Španělska na zdravotní testy do belgických Brugg. Jenže tehdy byl po operaci kolena a neprošel, teď se zdá být fit, takže přestupu zřejmě nic nezabrání. A plzeňský snajpr se tak brzy stane spoluhráčem bývalého slávistického stopera Simona Deliho.

Tahle zpráva jistě není příjemná pro nového kouče Adriána Guľu, protože Krmenčík byl v posledních letech ústřední postavou ofenzivy plzeňské Viktorie. Jenom na podzim vstřelil ve FORTUNA:LIZE deset gólů.

Není tak vyloučeno, že bude hledat náhradu, přestupové okno je v Česku otevřené až do 22. února.

Viktoriáni už trénují ve Španělsku.
Viktoriáni už trénují ve Španělsku. Počasí je dobré, hlásí Kovařík