Na podzim má excelentní formu. Svými góly výrazně drží Viktorii Plzeň na prvním místě ligové tabulky bez ztráty bodu a branky střílí i v reprezentaci. V nedělním závěrečném utkání kvalifikace o postup na MS v Plzni vstřelil Michal Krmenčík dva góly a přispěl tak spolu se svým spoluhráčem z Viktorie Plzeň Janem Kopicem, autorem jedné branky, k výraznému vítězství 5:0.

Poprvé v reprezentaci jste vstřelil dva góly v jednom zápase. Je to vaše splněné přání?
Dá se to tak říct. Hrál jsem na domácím stadionu a nějaký gól se ode mne určitě čekal. Dal jsem dvě branky, takže jsem docela spokojený.

Na začátku druhé půle jste byl blízko hattricku. Jak moc vás mrzí, že jste na hattrick nedosáhl?
Vládík Darida mně to pěkně připravil, ale já to trefil jako žáček. Mrzí mě, že jsem nedal třetí gól. Nic ale nekončí, chci dál střílet góly.

Před rokem jste v reprezentaci debutoval, dnes jste v ní útočníkem číslo jedna. Vnímáte narůst sebevědomí?
Už vím, jak se mám pohybovat, jsem o něco zkušenější. Trenér Pavel Vrba se mnou pracuje, stejně tak trenéři v reprezentaci. Asi cítím, že jsem o něco málo lepší, ale nějak moc si to do hlavy nedávám. Snažím se hrát v každém utkání stejně a pracovat na sto procent.

V zápase se San Marinem jste zahodili spoustu dalších šancí. Mrzí vás, že jste nevyhráli vyšším rozdílem?
Šancí jsme si vytvořili hodně a je pravda, že jsme mohli přidat i další góly. Já jsem ale za pět nula rád.

San Marino nepatří mezi silné týmy. Cítil jste větší šanci se prosadit než v jiných utkáních?
Já jsem útočník a chci střílet branky. A je jedno, jestli je to proti Domažlicím nebo proti Německu. Já chci dávat góly pořád, i na tréninku, prostě všude.

Takže vaše koncentrace v utkání proti Německu je stejná jako proti San Marinu?
Ano. Já se soustředím na každé utkání stejně a do každého zápasu jdu po hlavě.

Tribuny v Doosan Areně byly poloprázdné. Na to v domácích ligových zápasech Viktorie nejste zvyklí. Co jste tomu říkal?
Mrzí mě, že stadion byl zaplněný takřka přesně z poloviny, jak říkáte. Fanoušky asi česká reprezentace moc netáhne, nevím proč. Myslím si ale, že jsme se s kvalifikací rozloučili důstojným způsobem.

Národní mužstvo prošlo během kvalifikace určitým vývojem. Domníváte se, že je do budoucna na čem stavět?
Podle mne ano. Musíte nám ale dát ještě nějaký čas, abychom se ještě více sehráli. Myslím si, že to zatím vypadá dobře. Vím, že český fotbalový národ je netrpělivý, ale na výsledky z doby Pavla Nedvěda či Honzy Kollera si asi ještě chvilku musíme počkat. Věřím, že to přijde, že to bude mít dobrý konec. Jsme teprve na začátku a musíme ještě hodně pracovat.