„Bohužel jsme se Sušicí nezachytili úvod utkání. Soupeř působil fotbalovějším dojmem a byl rozhodně nebezpečnější než my. Poté jsme zaspali ke konci prvního poločasu a nechali jsme si dát dvě zbytečné branky. Ve druhé půli jsme se i díky vyloučení hostujícího hráče dostali do mírné převahy, dokázali jsme snížit, ale vyrovnat už bohužel ne," ohlíží se za sobotním duelem s druhým týmem tabulky kouč Vejprnic Jiří Šámal.

Heslo „můj dům, můj hrad" zatím v táboře vejprnické Slavie nefunguje. Na jaře parta mladých fotbalistů nedokázala z pěti zápasů ani jednou vyhrát. Celkově v letošním ročníku krajské elity zvítězily Vejprnice na domácím hřišti pouze čtyřikrát z dvanácti pokusů.

„Bohužel se nám doma zatím nedaří, a možná i proto jsme tam, kde jsme. Neřekl bych ale, že jsme byli v těchto zápasech horším týmem. Třeba na jaře jsme herně propadli jen v duelu s Chotíkovem, v ostatních soubojích jsme byli soupeři vyrovnaným protivníkem, možná i lepším," říká Šámal.

„Máme kádr plný mladých fotbalistů. Možná to hráči mají v hlavách. Nedokážeme vyhrávat vyrovnané zápasy. Vždycky uděláme o jednu chybu víc než soupeř a v útočné fázi nejsme tolik produktivní," lituje.

Šanci na reparát má druhý tým loňského ročníku už tento víkend na hřišti ještě více trápícího se Horšovského Týna.

„O krizi soupeře samozřejmě víme, ale v Horšovském Týně potřebujeme nutně zvítězit, abychom přerušili naši čtyřzápasovou sérii bez bodu. Doufám, že se nám to podaří, uděláme pro to vše," uzavírá vejprnický lodivod Jiří Šámal.