Tři zápasy a všechny jako přes kopírák. Fotbalisté Viktorie Plzeň po výhrách nad Slováckem (2:1) a Teplicemi (1:0) vyhráli na jaře i do třetice, když zdolali Olomouc na jejím hřišti 1:0 gólem Hořavy.

Pověsti týmu, jež zdobí atraktivní útočný fotbal, při kterém soupeř neví, kam dříve skočit, ale opět i na Hané zůstali dlužni.

„Navázali jsme na předchozí zápasy, kdy střídáme dobré momenty s horšími. Určitě máme kvalitní tým na to, abychom hráli atraktivnější fotbal, ale pro nás jsou důležité nyní body. Máme devět bodů ze tří zápasů a já věřím, že postupem času přijdou lepší zápasy," prohlásil trenér Viktorie Karel Krejčí.

Plzeň mohla jít v Olomouci do vedení ve 25. minutě, kdy domácí Hála fauloval v šestnáctce Kovaříka a sudí Lerch bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Autor tří jarních ligových gólů Viktorie Daniel Kolář ovšem na rozdíl od zápasu se Slováckem mířil špatně, brankář Buchta směr jeho střely vystihl a bez velké námahy míč vyrazil.

„Škoda, že jsme penaltu zahodili," litoval trenér Krejčí.

Kouč Viktorie udělal v sestavě oproti zápasu s Teplicemi jednu změnu, když místo Jana Kopice postavil na pravý kraj zálohy Milana Petrželu.

A právě plzeňský rychlík byl u rozhodujícího okamžiku utkání. Petržela převzal míč, který vybojoval Kolář, utekl po pravé straně a z jeho přihrávky vstřelil jediný gól zápasu bývalý hráč Olomouce Tomáš Hořava.

Viktoria hrála od 66. minuty v početní převaze poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Radakovič. Jenže místo, aby zápas v pohodě dohrála, strachovala se o výhru do samého konce.

„Vadí mi, že soupeře nedokážeme dorazit a utkání zklidnit. Olomouc v závěru riskovala, naštěstí jsme přežili šanci Ordoše a zápas dotáhli do vítězného konce," řekl s úlevou v hlase trenér Krejčí. „Hráči ale zaslouží pochvalu za to, že i když nepodáme top výkon, tak zápasy zvládají a stále si držíme od Sparty odstup," dodal Krejčí.

Zůstane šestibodový odstup i po dnešním utkání Sparty s Duklou na Julisce?