„S osmým místem a ziskem třiačtyřiceti bodů jsem sice spokojen, přesto končím," oznámil rezolutně zkušený kouč. Přivedl ho prý k tomu hodně složitý průběh celé sezony.

„Měl jsem těžkou práci a takovou jsem zažil vůbec poprvé ve své dlouhé kariéře. Před loňskou letní přípravou mužstvo téměř neexistovalo, nebyli hráči. Proto jsem do zahájení soutěže přivedl devět hráčů na hostování, řada z nich po podzimu ale hostování skončila, a chtěl jsem skončit i já. Nakonec jsem si to rozmyslel a rozhodl se, že dodělám celou sezonu. Přivedl jsem další hráče, abychom vůbec mohli jaro odehrát," uvedl Krejčí.

I v průběhu jarní části však provázely Horšovský Týn složité problémy. Uměle vytvořené mužstvo sice získávalo body, ale příliš toho nenatrénovalo. I tato skutečnost svědčí o trvale klesající úrovni krajského přeboru.

„Celé jaro jsem odehrál prakticky s jedenácti hráči, řada z nich kvůli zaměstnání a dojíždění nemohla trénovat, tak jsme se vlastně scházeli jenom k utkáním. Nakonec jsme nasbírali dost bodů a uhráli i dobré umístění, přestože složení mužstva bylo hodně mladé. O tom, že se nám herně dařilo, svědčí i to, že někteří z hráčů, kteří teď ukončili hostování, by chtěli jít za mnou tam, kde budu trénovat," oznamuje kouč.

A kde bude Karel Krejčí od podzimu trénovat? „Zatím nemám nic konkrétního a čekám, zda se z nějakého klubu ozvou. Chci jít ale k mužstvu, které bude mít nějaké ambice, třeba postupové. Nechci vést celek, jehož snahou bude soutěž jen tak v pohodě odehrát. A je mi jedno, zda to bude divize nebo krajský přebor," vysvětluje Karel Krejčí.

Na nový trenérský post míří i bývalý ligový fotbalista Kamil Bárta, který v současné době vykoná post místopředsedy klubu v Městě Touškově, jejž před časem delší dobu trenérsky vedl.

Letní přípravu s mužstvem zahájím v Holýšově. Už jsme se prakticky domluvili," uvedl Kamil Bárta. V Holýšově, který měl v právě skončené sezoně v nejvyšší krajské soutěži záchranářské starosti, vystřídá Jiřího Multruse staršího.

Vítěze krajského přeboru a staronového účastníka divize Doubravku posílí na trenérské lavičce Roman Vyleta, který zde před časem působil, potom vedl v divizi Koloveč, odkud odešel do třetiligových Domažlic do funkce asistenta.

„Časté dojíždění do Domažlic už hodně zatěžovalo hlavně rodinu, proto jsem využil nabídku Doubravky," sdělil Deníku Roman Vyleta.

O nástupu ostříleného lodivoda Zdeňka Michálka na trenérskou střídačku dalšího divizního nováčka z Chrástu už Deník informoval minulý týden.