Dvěma důležitými zákroky při samostatných nájezdech Diega Costy udržel proti obhájci celkového prvenství v Evropské lize nulu. Čtvrteční zápas v kariéře řadí hodně vysoko.

„Byl to hodně důležitý zápas. Nevím, jestli můj nejlepší v kariéře, ale řadím ho vysoko. Myslím si, že byl povedený," řekl slovenský gólman po utkání novinářům. „Je krásné, že jsme vyhráli. Atlético je velký tým. Porazit takového soupeře je pěkné. Užili jsme si to i z toho důvodu, že jsme už před utkáním měli jistý postup," dodal.

Své důležité zákroky rozdělil do obou poločasů. Nejprve Costu vychytal v závěru první půle, ve druhé pak vytáhl ještě lepší zákrok, kdy reflexivně zneškodnil pokus o obstřel. „Od toho tam jsem, abych něco chytil. Je to stejné, jako když dají kluci gól. Jsem rád, že se to povedlo. Šance soupeř měl, naštěstí neskončily gólem," uvedl skromně osmadvacetiletý brankář. „Ta druhá situace pro mě byla těžší. Costa šel kolmo z prostředku hřiště, ale vyšlo mi to," dodal plzeňský gólman.

Zaplněným tribunám Doosan Areny (11 067 diváků) zatrnulo v 90. minutě, kdy hráči Atlétika dopravili míč do branky. Islandští sudí však gól kvůli faulu právě na Kozáčika neuznali. „To byl jasný faul. Já jsem držel balon a soupeř do mě narazil. Tam nebylo co řešit. Hned jsem slyšel hvizd rozhodčího, tak jsem byl v klidu," popisoval Kozáčik.

Nad losem pro jarní část soutěže zatím nepřemýšlí. „Momentálně žádné přání konkrétního týmu nemám. Ještě jsme na to ani nekoukali, koho můžeme dostat. Teď na to bude času dost," prohlásil Matúš Kozáčik.