„Fenerbahce ukázalo obrovskou sílu. Potvrdilo se, že patří k top týmům v Evropě. My jsme mohli uspět jedině v případě, kdyby naši hráči podali výkon na hranici svých možností, ale to se nám nepodařilo. Soupeř byl herně lepší," uznal po zápase trenér Viktorie Pavel Vrba.

I přes převahu Fenerbahce chybělo k bezbrankové remíze pouhých devět minut, což by Plzni dávalo mnohem větší naděje pro odvetu v Istanbulu. „Když už to vypadalo, že výsledek bude pro nás do odvety přijatelný, soupeř nás v závěru utkání potrestal gólem. Tím se naše situace zkomplikovala, ale máme před sebou ještě zápas v Istanbulu a musíme věřit, že na hřišti soupeře odehrajeme lepší zápas než doma," nevzdává se kouč Plzně.

Překonat obranu Fenerbahce ale nebude pro svěřence trenéra Vrby snadné, v Plzni pracovala defenziva tureckého mužstva na jedničku. „Soupeř asi až na dvě výjimky odehrál v obraně bezchybnou partii. Pokud chceme v odvetě defenzivu Fenerbahce překonat, musíme být aktivnější směrem dopředu, než jsme byli v prvním utkání. Návratem Davida Limberského a tím, že se Řezník vrátí na svůj post, můžeme být v ofenzivě silnější," míní.

„Už jsme dokázali několikrát na hřišti soupeře překvapit a musíme věřit, že se nám to podaří i v Istanbulu. I když víme, že nás čeká velice těžká odveta," uvědomuje si trenér Plzně.

Fenerbahce si odvezlo do Istanbulu velice slibný náskok. Vstřelilo gól na hřišti soupeře a to v pohárové matematice má svoji cenu. Kouč Fenerbahce Aykut Kocaman ale varuje před předčasným optimismem.

„Narazili jsme na velmi dobře organizovaného a v ofenzivě velice silného soupeře. Máme teď o krok blíže k postupu, ale je odehrán teprve první poločas dvojutkání. V odvetě nás čeká silný soupeř," uvedl trenér Fenerbahce.