„Už v zápase na Dukle jsem se cítil dobře, i v utkání proti Slovácku jsem byl hodně ve hře, měl jsem tam hodně balonů i dost akcí. Raději bych jich ale měl méně, jen kdybychom vyhráli," litoval bodové ztráty po zápase před novináři Jan Kopic.

Plzeň opět vyhořela v koncovce. Mohou za to poslední neúspěšné zápasy? „Těžko říct, přiznám se, že nevím, čím to je. Asi to na nás teď nějak padlo. Snažíme se, ale ve vápně je to z naší stany křeč, chybí nám lehkost, chytrý centr, chytré zakončení," míní.

„Když to spočítám za poslední dva ligové zápasy, s Duklou a se Slováckem, tak mohu s čistým svědomím říci, že jsme měli nejméně deset vyložených gólových šancí, ale dali jsme z nich jen dvě branky," povzdechl si Kopic.

Za to soupeř ze Slovácka byl v koncovce stoprocentní.

„Oni vlastně ani neměli vyloženou šanci. První gól dali ze standardky, druhý po krásné střele z dálky. My jsme naopak spalovali jednu šanci za druhou. Dneska jsme si to vyžrali až do konce," ulevil si záložník Viktorie.

Podle Kopice nebylo složité po zklamání z vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv přehodit výhybku do české ligy a správně se na utkání motivovat.

„V tom žádný problém nebyl, přistoupili jsme k zápasu se Slováckem se vší vážností. Začali jsme dobře, dali jsme krásný gól a měli zápas ve svých rukou. Pak ale přišel klíčový okamžik utkání, standardka v nastaveném čase a gól Doška. Pro nás to byla rána do šatny, sesadilo nás to z koně a soupeře to naopak nabudilo," uvedl Kopic.

Další velká rána přišla v době největšího tlaku Viktorie, to už Slovácko hrálo bez vyloučeného obránce Hofmanna. Střídající Daníček se opřel do míče a trefou k tyči dostal Slovácko do vedení.

„Bylo to paradoxně v době, kdy jsme měli jednu šanci za druhou. Gól nás na chvíli znovu srazil, ale brzy jsme vyrovnali. V té chvílí jsem věřil, že ještě dáme vítěznou branku, do konce chybělo ještě čtvrt hodiny. Bohužel už jsme tam ten gól nedotlačili," litoval záložník Viktorie.

„Gólman soupeře výbornými zákroky podržel, i když někdy se štěstím," ocenil Kopic výkon brankáře Heči.

Viktoria třetí zápas po sobě nevyhrála. Je na týmu cítit po třech neúspěšných výsledcích zvýšený tlak?

„Je pravda, že se to teď po třech utkáních nevyvíjí dobře, ale podobný tak jsem poznal i v Jablonci. Teď nám nezbývá nic jiného, než se pokusit vyhrát v pátek Teplicích a hlavně se dobře připravit na dvojzápas play off Evropské ligy s Vojvodinou Novi Sad," věří v obrat Jan Kopic.