Vysoká Libyně leží kousek za Kralovicemi na hlavním tahu směrem na Most. Má 250 obyvatel a dělat fotbal v tak malé vísce není vůbec jednoduché. „Vesnice stárne, je tu málo dětí a když už hrají fotbal, tak v Kralovicích, kam zároveň dojíždějí do školy. Navíc hřiště máme kilometr za vesnicí v polích u lesa, což také vykoná své,“ vypráví Miroslav Šlechta, který pochází z Tachovska, kde hrál fotbal za Chodský Újezd. Ve čtyřiadvaceti letech se přistěhoval do Vysoké Libyně a začal tady hrát za místní Sokol.

Parta fotbalových nadšenců, mezi kterými jsou dělníci, řidiči, studenti, technik nebo provozní restaurace, se schází na trénincích vždy v pátek. Kvůli málo početnému kádru bývá problém dát na zápas dohromady celou jedenáctku. „Třeba vloni na podzim jsme odehráli tři zápasy jen v osmi hráčích. To se pak dělají body jen těžko,“ povzdychne si trenér. Když se ale mužstvo sejde, dokáže potrápit nejednoho favorita. „Zápasů, které jsme prohráli o jediný gól, bylo hodně. Věřím, že na jaře ještě nějaký ten bod uhrajeme,“ dodává optimisticky Miroslav Šlechta.

SOKOL KOZOJEDY. Horní řada zleva: Ondřej Karlíček, Luboš Němec, Lukáš Zábranský, Tomáš Schejbal, František Tichý, Václav Folk, Pavel Volín. Dolní řada zleva: Tomáš Hach, Václav Šubrt, Václav Hach, Petr Pánek, Václav Görner.
Okresní fotbal opět v přímém přenosu. Tentokrát z Kozojed