Laso od třetiligových Domažlic chytil po důkladném zvážení kouč Milan Dejmek, společně s ním odešel i asistent Michal Štolka. K tomu navíc přerušil své působení u klatovského týmu manažer Milan Koželuh.

Prezidentovi klubu Jindřichu Sojkovi se rázem proto rozpadla kompletní trenérská lavička A-týmu.

„S odchodem Milana Koželuha jsme počítali. Velkým překvapením ale pro nás byl odchod trenérů do Domažlic, na což jsme museli rychle reagovat, jelikož příprava na novou sezonu je prakticky za dveřmi," vysvětluje Jindřich Sojka, jenž měl vytipováno několik adeptů na uvolněný post.

„Ze všech vybraných kandidátů postupně vykrystalizoval až Martin Lepeška, jehož tréninkový rukopis by měl být podobný trenéru Dejmkovi," hledal podobný typ kouče klatovský prezident.

Odchod Milana Koželuha vyřešil Jindřich Sojka z vlastních zdrojů.

„Prozatím jsem se rozhodl, že věci ohledně A-mužstva převezmu výhradně já. Pokud bych to případně nezvládal, rozhodl bych se pro angažování nového manažera, což ovšem není na pořadu dne. Možná bude Milanovi chybět po nějakém čase tato práce, jeho návrat proto nevylučuji," vypočítává prezident SK Klatovy 1898, jenž věří, že se poperou se ztrátou Milana Koželuha.

„Nebude jednoduché nahradit takhle kvalitního člověka s letitými zkušenostmi. Je to ale realita a doufám, že si s tím poradíme," dodává.