„Každý zápas je teď pro nás nesmírně důležitý. S Přešticemi to bude podle mého názoru velký boj. Ani jeden z týmů na tom není dobře. My se hlavně musíme vyvarovat chyb v obraně a proměňovat své šance,“ má jasno zkušený klatovský trenér Milan Dejmek.

Další divizní zástupci z Plzeňského kraje hrají venku. Plzeňský Petřín cestuje do Rakovníka a tým Doubravky čeká domácí Jankov.

DVĚ PROHRY A DOST! CHCEME VYHRÁT, ŘÍKÁ VAIGL

V poslední době se výsledkově nedaří ani třetiligovým Domažlicím, které v sobotním utkání 14. kola ČFL vyzvou nováčka z Brozan. Jedenáctý tým tabulky má podle slov domažlického trenéra Pavla Vaigla silný tým, který trénuje internacionál Jiří Němec, vicemistr Evropy z roku 1996.

„Dvakrát po sobě jsme teď prohráli, takže chceme před vlastními fanoušky konečně zvítězit. Brozany mají dobrý tým vedený skvělým trenérem, silní jsou zejména v domácím prostředí, ale pár bodů z venku už také přivezli, takže nás rozhodně nečeká nic jednoduchého,“ tuší kouč Jiskry Pavel Vaigl.

SOUBOJ DVOU NEJHORŠÍCH TÝMŮ

Veledůležitý zápas bude k vidění také v Holýšově, kam v rámci 14. kola nejvyšší krajské soutěže přijedou tápající fotbalisté Lubů.

„Utkají se dva tabulkově nejhorší týmy soutěže, takže půjde celkem o hodně. Nám se zatím moc nedaří, doplácíme na velké množství absencí a bídnou koncovku. Předem se ale nevzdáváme, pokusíme se o tři body porvat,“ slibuje lubský lodivod Vladislav Smolík.

Zajímavé utkání se odehraje také v Rokycanech, kam už zítra dopoledne odcestuje Rapid Plzeň. A také ve Lhotě, kde domácí fotbalisté změří síly se suverénním Tachovem.