Jak probíhalo vaše angažování na post trenéra? Budete v roli hlavního kouče Klatov pokračovat i na jaře?
Slíbil jsem, že tým po odvolání Martina Lepešky povedu do konce podzimní části a svůj slib jsem naplnil. Přeci jen klatovský fotbal je mou srdeční záležitostí. Ale v roli trenéra pokračovat nebudu. Už mě nebaví jezdit čtyřikrát týdně na tréninky. Už bych zvládal maximálně zápasy. V klubu ale budu pokračovat na pozici sportovního manažera a mým prvním úkolem je sehnat vhodného kandidáta na post hlavního trenéra.

Tým jste vedl ve dvou zápasech proti silné Aritmě a Dobříši. Získal jste pět bodů z možných šesti. Jste spokojený?
Už jsem to říkal předtím. Prezident klubu si přál, abychom v těchto duelech udělali alespoň tři body. My jich vybojovali pět. Převládá spokojenost.

Klatovy jste už několikrát v minulosti vedl. Jak se změnilo zdejší prostředí?
Stále mě mrzí jedna věc. Podle mého názoru dost zásadní a je mi z toho smutno. Klatovy jako divizní účastník nemají žádné tréninkové hřiště. Vždyť měsíc před koncem podzimu, když se zhoršil terén hlavního hřiště, neměli hráči kde trénovat. Navíc zde nemáme ani osvětlení, takže trénování za tmy nemá moc smysl. Obdivuji všechny v klubu, že tohle vydrží. Platí se velké částky za pronájmy hřišť. My jsme vlastně poslední tři týdny trénovali v Janovicích či Měcholupech na umělé trávě házenkářských rozměrů. Myslím, že by měla přijít větší podpora od města. V Klatovech je spousta mládežnických celků a už tady vyrostlo plno talentovaných fotbalistů. Fotbal v Klatovech by si to zasloužil. V budoucnu se také může stát, že nedostatky takového typu odradí malé děti a další lidi sportovat a to nemluvím jenom o fotbale.