Jediný gól zápasu vstřelil po ukázkové akci Michal Ďuriš. Na jaře dal už svoji čtvrtou branku a s celkově patnácti góly vévodí tabulce střelců Synot ligy.
„Chceme v Liberci navázat na výkony z posledních dvou ligových zápasů proti Příbrami a Bohemce," přál si před zápasem trenér Karel Krejčí.

Hráči Viktorie jeho přání vyslyšeli do puntíku a kromě zisku tří bodů svého kouče potěšili také po všech stránkách velmi dobrým výkonem.

Jestliže v úvodu jara kritici vytýkali Západočechům, že do hry dávají málo srdce, v Liberci se po této stránce hře Viktorie nedalo nic vytknout.

„Hrálo se na těžkém terénu, který ztěžoval kombinaci. Proto byl tenhle zápas především o srdíčku, o bojovnosti a nasazení, a to všechno kluci zvládli na jedničku. Musím jim za jejich výkon poděkovat," pochválil tým bezprostředně po skončení zápasu trenér Karel Krejčí.

O výsledku rozhodla 24. minuta, kdy předvedla Viktoria akci jako vystřiženou z učebnice fotbalu. Aleš Matějů v těžké pozici proti dvěma hráčům soupeře vybojoval míč, posunul ho Františku Rajtoralovi, který chytrou kolmou přihrávkou vysunul do šestnáctky Michala Ďuriše a slovenský reprezentant nedal umístěnou k tyči brankáři Koubkovi sebemenší šanci.

V úvodu druhého poločasu se ve vzdušném souboji zranil plzeňský stoper Lukáš Hejda a otřesený opustil trávník, kde ho vystřídal Jan Baránek. Potěšující je, že Hejda je po zdravotní stránce v pořádku.

Liberec neprohrál v lize doma patnáct zápasů v řadě a o svoji neporazitelnost nechtěl přijít ani v utkání proti Plzni. Bývalý kanonýr Viktorie v dresu Liberce Marek Bakoš v závěru zápasu ale svoji velkou příležitost neproměnil a z výhry se tak radovala Viktoria.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1). Branka: 24. Ďuriš. Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Hovorka, Rabušic - Matějů, Rajtoral, Hořava, Ďuriš. Diváci: 5437.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Machuča (64. Folprecht) - Bartl, Shala (73. Rabušic), Bartošák (46. Jefremov) - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Viktoria: Kozáčik - Matějů, Hubník, Hejda (49. Baránek), Limberský - Hrošovský, Hořava - Rajtoral (74. Petržela), Kolář (86. Holenda), Kovařík - Ďuriš. Trenér: Krejčí.